Sisteme de acoperiș cu țiglă de beton sau țiglă metalică?

de WTA.ro

Țiglă de beton sau țiglă metalică, care este cea mai bună alegere pentru acoperișul casei unde locuiești?

Și-ai pus vreodată această întrebare? Aceasta este una dintre întrebările cele mai provocatoare pe care toți constructorii de case și renovatorii din țară sau de pretutindeni și le pun în fiecare an.

Un acoperiș este prima linie de apărare a casei tale față de elementele perturbatoare provocate de climă. Este scutul tău împotriva căldurii arzătoare, a soarelui, a furtunilor sau a gerului, a zăpezii și a precipitațiilor abundente. Alegerea materialului pentru acoperișuri face o diferență uriașă în ceea ce privește confortul pe care îl poate oferi. Cu siguranță îți dorești ca familia ta să fie într-un mediu sigur și în afara oricărui pericol. Oricare ar fi stilul arhitectural, „o casă este castelul unui bărbat”, după cum spune o celebră replică. O casă este mai mult decât o structură, este adăpostul tău și al familiei tale.

Cele mai citite articole

În mediul în continuă schimbare de astăzi, când vorbești de structura locuințelor, nu vorbești doar despre a-ți pune un acoperiș deasupra capului. Te gândești la longevitate, durabilitate și performanța materialelor unde locuiești, vrei să te asiguri că acoperișul tău poate rezista în cele mai dure medii posibile.

În a decide între acoperișul cu țiglă de beton și acoperișului cu țiglă metalică, care se va potrivi cel mai bine casei în care locuiești, încearcă să faci o listă cu plusurile și minusurile celor două materiale și asigură-te că faci alegerea potrivită.

Beneficiile țiglei de acoperiș din beton

 • Durabilitatea remarcabilă și longevitatea. Cu dezvoltarea abilă a formulelor de beton de înaltă calitate, producătorii rafinându-și formulele pentru a asigura niveluri optime de rezistență și durabilitate într-o varietate de aplicații, o țiglă de beton devine din ce în ce mai puternică și capabilă să reziste la condiții mai dure. Un alt factor care asigură performanțe de lungă durată și de înaltă calitate este utilizarea unui pigment de culoare ce asigură consistența pe tot parcursul plăcii pentru un efect vizual imediat, dar asigură și că este menținută culoarea în timp îmbătrânește în mod natural.
 • Întreținere fără probleme. Singura lucrare reală care este necesară după instalare fiind pur și simplu curățarea plăcilor de mușchi la fiecare câțiva ani. Acest lucru este pentru a te asigura că o țiglă de beton nu are nevoie de prețuri deosebite pentru întreținere. Singurele elemente care pot necesită mai multă atenție sunt membrana sau bastoanele, care cu o instalarea corectă și folosind lemn de înaltă calitate și un substrat asemenea, nu poate deveni o preocupare reală.
 • Varietatea de culori și stiluri a țiglei de beton este o opțiune perfectă pentru cei care doresc mai multă flexibilitate și control în designul acoperișurilor. Oferite într-un sortiment de culori superbe, țiglele de beton se vor acomoda oricărui stil, dispoziție sau estetică dorită. Ele sunt de asemenea disponibile în diferite dimensiuni, astfel încât se va crea un finisaj curat.
 • Costurile foarte accesibile o fac o alegere atât de populară. În același timp durata de viață și costurile mici de întreținere vor merita complet pe termen lung.
 • Cu tehnici și metode inovatoare, un acoperiș din țiglă de beton devine un acoperiș sustenabil, cu un impact minim asupra mediului, folosind mai mult de 50% materiale reciclabile.
 • Țiglele de beton sunt o opțiune genială pentru creșterea eficienței energetice a casei, cu o masă termică mai grea care ajută la captarea căldurii în timpul iernii, controlând în același timp în mod eficient temperaturile interioare.
 • Betonul nu ia foc, prin urmare, un acoperiș din țiglă de beton nu va fi deteriorată de căldură sau de incendiu, fiind incombustibile și, în general, funcționând ca un material ignifug de clasă A.

Beneficiile țiglei de acoperiș metalice

Acoperișurile din țiglă metalică sunt o alternativă populară la acoperișurile din țiglă de beton. Atunci când faci cumpărături pentru un acoperiș nou sau de înlocuire, trebui să alegi materialul care oferă cea mai bună protecție la un preț accesibil și adaugă valoare proprietății. Acoperișul din țiglă metalică este fiabil și preferat pe scară largă atât pentru acoperișuri plate cât și pentru cele înclinate. Oțelul, zincul, cuprul și aluminiul sunt metalele comune utilizate pentru fabricarea acoperișurilor din țiglă metalică.

 • Acoperișurile din țiglă metalică pot dura oriunde între 40 și 70 de ani, în funcție de tipul de metal și de măiestria producătorilor care oferă garanții mai bune pentru aceste sisteme de acoperișuri, ceea ce le face o investiție adecvată pe termen lung.
 • Țigla metalică este printre cele mai ușoare materiale pentru acoperișuri, fără a compromite rezistența. Acestea sunt mai ușoare decât plăcile de ceramică și beton, facilitând transportul fără efort și fiind mai ieftin. Datorită naturii lor ușoare, acoperișurile din țiglă metalică pun mai puțină presiune pe structura casei și își păstrează integritatea pe termen lung, eliminând necesitatea consultării unui inginer structuralist.
 • Procesul de instalare a unui acoperiș din țiglă metalică este foarte ușor. Plăcile vin în foi de dimensiuni convenabile, fiind mai ușor de manevrat și de transportat. Acestea reduc riscul de rănire potențială a lucrătorilor și facilitează o instalare rapidă, care nu necesită mașini grele.
 • Un acoperiș din țiglă metalică reduce cheltuielile totale pentru încălzire și răcire, făcând casa mai eficientă din punct de vedere energetic. În timpul verilor, acoperișurile metalice pot reflecta căldura soarelui și pot reduce căldura care curge prin acoperiș și tavan. Un acoperiș din țiglă metalică menține mansarda mai caldă prin menținerea unei temperaturi mai ridicate decât un acoperiș din țiglă de beton în timpul iernilor.
 • Țiglele metalice sunt fabricate din materiale incombustibile și vin cu un rating de incendiu de clasă A, ceea ce le face ideale. Acoperișurile din țiglă metalică sunt, de asemenea, rezistente la impact, excelente la căderile de zăpadă și rezistă cu ușurință la vânturile puternice și la diferențele de temperatură.
 • Un acoperiș din țiglă metalică instalat profesional necesită o întreținere minimă sau fără întreținere. Este mai puțin susceptibilă la deteriorare și nu necesită reparații sau înlocuiri frecvente.
 • Țigla metalică a acoperișului vine în mai multe culori, nuanțe și stiluri, iar proprietarii de case le pot personaliza pentru a se potrivi stilului lor. Producătorii pot fabrica țiglă metalică pentru a arăta ca alte țigle pentru acoperișuri și le pot acoperi cu un strat acrilic pentru un aspect și o protecție îmbunătățite.

Așadar, când îți pui acoperișul sau îl schimbi, trebuie să cauți acea soluție potrivită locației locuinței tale, suficient de atrăgătoare pentru a se potrivi stilului tău, și care îți va oferi cel mai bun raport calitate-preț.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa