Slujba de Înviere 2020 cu biserici goale, fără lumină sfântă de la Ierusalim

de WTA.ro

Nova Tv Medias

Slujba de Înviere 2020 se va oficia anul acesta cu biserici goale, fără enoriași. Lumina sfântă de la Ierusalim nu va ajunge anul acesta în România, spun reprezentanții B.O.R.

Slujbele de Înviere pot fi transmise la televizor sau pe internet, asftel că enoriașii vor putea asculta și vedea slujbele de acasă.

Cele mai citite articole

Biserica Ortodoxă Română îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă, iar la miezul nopții să iasă afară în curte sau pe balcon, cu o lumânare aprinsă.

Lumina de la Ierusalim nu va ajunge anul acesta în România.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat la ProTV că ”este exclus anul acesta să mai fie adusă Lumina.

Lumina este la fel de sfântă și atunci când e aprinsă din candela de pe un altar, din ultimul cătun”.

Chiar daca lumina sfântă nu vine anul acesta, putem aprinde lumina, în primul rând în sufletul nostru. Și să o păstrăm acolo, alături de speranță, întotdeauna”, au mai transmis reprezentanții Patriarhiei Române.

Potrivit Ordonanței Militare, ”se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Articolul Slujba de Înviere 2020 cu biserici goale, fără lumină sfântă de la Ierusalim apare prima dată în Nova Tv Medias.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa