Smart shopping — 3 sfaturi utile pentru o sesiune reușită de cumpărături

de WTA.ro

Împărțite între pasiune și necesitate, sesiunile de cumpărături au devenit, de-a lungul timpului, o activitate zilnică, integrată în programul fiecărei persoane. Astfel, termenul de smart shopping face referire la procesul de planificare efectuat înainte de a pleca spre magazin. Pentru a evita să faci constant compromisuri între produsele de care ai nevoie și cele pe care ți le dorești, organizează în avans următoarea sesiune de shopping. Indiferent că optezi pentru varianta online sau cea a magazinelor fizice, următoarele sfaturi te vor ajuta în demersul de a economisi bani, în timp ce alegi produsele preferate.

Întocmește o listă de cumpărături

Primul pas către o sesiune de shopping reușită, din toate punctele de vedere, este realizarea unei liste de cumpărături, pe care o vei trece prin filtrul personal, împărțind articolele din punctul de vedere al importanței și necesității.

Fie că îți dorești un aparat electrocasnic, un telefon sau o pereche nouă de încălțăminte, te sfătuim să cauți informații pe internet și să consulți părerile celorlalți clienți, înainte de a ajunge la casa de marcat. Mai mult, poți compara prețurile pe diferitele site-uri web, astfel încât, să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. Chiar dacă tentația cumpărăturilor de tip compulsiv este mare, documentarea efectuată înainte reprezintă un proces benefic pentru situația ta financiară.

Stabilește un buget fix pentru cumpărături

Aflată în strânsă legătură cu ideea de smart shopping, educația financiară a devenit o resursă importantă, utilă pentru orice societate. Pe scurt, educația financiară presupune înțelegerea corectă a unui buget de venituri și cheltuieli, precum și gestionarea banilor. În acest caz, alegerile sunt bazate strict pe raționament și monitorizare a cheltuielilor printr-un plan eficient.

Cele mai citite articole

Așadar, după organizarea unui buget realist destinat următoarei sesiuni de cumpărături, următorul pas important este respectarea lui. Desigur, poate fi greu la început, însă, te vei obișnui, pe parcurs, să faci o clasificare a nevoilor tale. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la produsele preferate. Din contră, pe măsură ce vei deveni o persoană mai chibzuită și atentă, vei realiza economii însemnate.

Profită mereu de perioada reducerilor

Poți face economii însemnate atunci când magazinele anunță perioada reducerilor, pentru că te vei bucura de produsele, hainele sau accesoriile preferate la un preț mult mai mic. Desigur, chiar și în acest caz, îți recomandăm să aplici filtru personal amintit mai devreme. 

În ceea ce privește obiectele vestimentare:

  • Evită să cumperi multe articole de același fel, pentru că vei aglomera spațiul pentru depozitare din dulap;
  • Alege piese atemporale, care nu se demodează de-a lungul timpului și se pot purta în diverse combinații stilistice;
  • Probează întotdeauna hainele – o măsură prea mare sau prea mică reprezintă un compromis inutil, atât pentru tine, cât și pentru situația ta financiară;
  • Dă o șansă magazinelor de tip second hand – vei rămâne plăcut surprins de comorile ascunse printre rafturile unui asemenea loc.

În cele din urmă, fiecare persoană este capabilă să facă shopping inteligent. Cu puțină răbdare, atenție și voință vei putea economisii sume importante pentru bugetul tău sau al familiei, în timp ce te bucuri de produsele preferate! 

Sursă foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa