Somn bun! Culorile care veghează la o noapte liniștită!

de WTA.ro

După o zi plină, în care organismul a depus efort, somnul constituie cel mai bun remediu pentru refacerea forțelor pentru a doua zi. Numai că, de multe ori, somnul nu este atât de liniștit și confortabil, iar acest lucru se datorează influențelor din camera în care dormim. De multe ori, după o zi obositoare, în lipsa somnului, începem să avem halucinații. Iar acest lucru indică nivelul ridicat de stres la care este supus corpul nostru.

Așadar, dacă ne dorim să dormim bine încă de când ne așezam în pat, ar trebui să luăm în calcul atât culorile în care ne amenajăm camera de dormit, cât și nuanțele așternuturilor de pat pe care le folosim. Nu trebuie neglijat nici designul interior din încăpere, astfel încât să ne oferim toate condițiile pentru a ne odihni așa cum trebuie.

Culori și nuanțe prietenoase cu somnul!

Albastrul este perfect pentru a-ți odihni creierul și trupul cât mai eficient. Este o culoare care inspiră încredere, integritate, onestitate și foarte multă liniște. Stimulează foarte bine inteligența, așa că vei avea parte de vise liniștite și care te vor ajuta să te odihnești așa cum trebuie.

Galbenul este culoarea fericirii, așa că este optimă pentru a favoriza un somn de calitate. Stimulează optimismul și încrederea în sine, așa că te va ajuta să dormi adânc și să ai parte de un somn odihnitor. Este și culoarea prieteniei și a entuziasmului, ceea ce nu poate decât să contribuie din plin la odihna ta relaxantă după o zi plină de efort.

Verdele este culoarea speranței și are efecte revigorante asupra organismului. Ajută la restabilirea echilibrului și liniștește. Pentru a dormi cât mai bine este recomandat să ai o floare la fereastră. Este o culoare care ajută creierul să creeze vise reconfortante și îți oferă posibilitatea de a avea și un somn de durată.

Cele mai citite articole

Din spectrul culorilor liniștitoare și prietenoase cu somnul mai fac parte rozul, argintiul și portocaliul. Poți opta pentru o combinație între aceste culori, pentru a te bucura de varietate și de un somn care să fie liniștit și confortabil în mod garantat.

Ce culori trebuie evitate dacă îți dorești un somn liniștit!

Violetul este o culoare ce nu este recomandată dacă îți dorești să dormi bine. Cu toate că este responsabilă de creativitate și spiritualitate, se pare că stimulează creierul în generarea unor vise intense și care nu oferă nivelul de odihnă corespunzător.

Roșul este una dintre culorile care nu te ajută să dormi așa cum trebuie. Este culoarea pasiunii, a dorinței, stimulează energia și este un stimulator pentru creier. Așa că, dacă vei insista cu prezența lui în zona în care dormi (chiar și dacă este vorba despre așternutul de pat), mai mult ca sigur că somnul tău o să fie ceva mai agitat.

Printre culorile și nuanțele care se nu recomandă a fi folosite în dormitor se numără griul și maroul. Așa că, dacă îți dorești o cameră de dormit cât mai bine optimizată, mergi pe culorile complementare, iar nu în contrast. În acest fel te vei asigura că somnul tău va fi de fiecare dată odihnitor, liniștit și cu vise plăcute!

Sursă: https://domi-tex.com/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa