S&P 500: câteva informații pe scurt

de WTA.ro

S&P 500, cunoscut și sub numele de SPX, este un indice bursier renumit din SUA. Mai exact, după cum îi sugerează și numele, acesta se referă la cele mai mari 500 de companii listate la bursa din Statele Unite. Acest indice provine de la denumirea de Standard & Poor’s, a uneia dintre cele trei mari agenții de rating americane.

Indicele sp 500 a fost creat în forma cunoscută astăzi acum circa șapte decenii și a ajuns ca să fie acum cel mai reprezentativ indice al bursei americane, mai popular chiar și decât celebrul Dow Jones. Include un număr mare de companii și ține cont de capitalizarea bursieră a fiecăreia dintre acestea în timp real. Indicele sp 500 oferă o vedere fidelă a asupra celor mai înfloritoare sectoare de afaceri din Statele Unite.

Cum poți și tu ca să investești în indicele sp 500?

Pentru a investi în indicele bursier S&P 500, este necesar să folosești niște instrumente derivate, deoarece nu este vorba de un activ care poate să fie cumpărat sau vândut. Se poate tranzacționa fie cu ETF-uri, fie CFD-uri oferite de brokerii online de pe piață.

Pentru a face o analiză tehnică a S&P 500 se utilizează grafice online relevante cu personalizare, de obicei oferite de brokerii online. Așa se pot vizualiza mai mulți indicatori de tendință sau de volatilitate.

Ce companii sunt incluse în indicele sp 500?

Pentru a afla mai multe despre indicele bursier S&P 500, investitorii ar fi bine ca să caute cât mai multe informații despre compoziția acestuia. Mai ales că acesta cuprinde toate titlurile incluse în indicele Dow Jones, dar și multe alte sute (470).

Cele mai citite articole

Pentru ca o anumită  companie să fie inclusă în indice, capitalizarea sa de piață trebuie să fie una dintre primele 500 din Statele Unite. Cu toate acestea, în procedura de participare la S&P 500, sunt și alte criterii pentru evaluare:

 • Compania trebuie să aibă o capitalizare de piață minimă de 4 miliarde de dolari.
 • Un număr suficient de acțiuni ale acesteia trebuie să fie tranzacționate public.
 • Volumul minim de tranzacționare trebuie să fie de 250.000 de acțiuni pe lună pentru ca societatea să fie evaluată.
 • Să aibă o clasificare sectorială clară și să fie listată și listată la Bursa de Valori din New York sau Nasdaq pentru o anumită perioadă de timp.
 • Să fie stabilă financiar.

Cele mai cunoscute titluri de valoare incluse în acest indice bursier includ acțiuni Apple, Oracle, Google, Microsoft, acțiuni Bank of America, Qualcomm, Citigroup, PepsiCo etc.

Cele mai importante la acest moment sunt acțiunile Google și Apple, pentru că prețul acțiunilor lor este prea mare pentru a fi incluse în indicele Dow Jones. 

Ce sectoare economice sunt incluse în indicele S&P?

Unele dintre cele mai importante sunt:

 • domeniul tehnologiei;
 • domeniul serviciilor financiare;
 • sectorul de sănătate și îngrijire;
 • produsele de lux;
 • sectorul energetic;
 • produsele de bază;
 • sectorul telecomunicațiilor etc.

Această clasificare se poate modifica în timp, și, prin urmare, este necesar să se verifice continuu ponderea acestor domenii în sp 500.

Intră pe goldring.ro pentru mai multe detalii interesante despre acest subiect.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa