Speculă în piețele agroalimentare. Controale la Constanța și Năvodari

de WTA.ro

Comercianți din piețele agroalimentare  au majorat nejustificat prețurile anumitor produse, in contextul pandemiei de coronavirus.

Multi dintre acestia profita de situatia creata si vand produsele la preturi nejustificate.

Primăria Constanța, prin Direcția Generală Poliția Locală desfășoară zilele acestea o acțiune de control în piețele agroalimentare prin care este verificată respectarea normelor legale de către producătorii agricoli și de către operatorii economici care desfășoară acte de comerț.
Polițiștii locali verifică în primul rând dacă sunt respectate regulile cu privire la curățenia și igiena tarabelor.

De asemenea, în scopul prevenirii creșterii nejustificate a prețurilor pentru producătorii agricoli este verificată respectarea prevederilor Legii 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cum ar fi:
– valabilitatea atestatului de producător;
– respectarea prevederilor din atestatul de producător;
– marfa să fie din producție proprie, etc.

Cele mai citite articole

RAEDPP Constanța precizează ca cei care au majorat prețurile nu fac parte dintre producătorii locali, sunt comercianți care își fac aprovizionările din depozite en-gros, ei păstrându-și același adaos comercial practicat până acum iar  Regia nu are legătură cu eventualele scumpiri.

Cetatenii sunt rugati  să solicite în mod expres eliberarea și înmânarea bonului fiscal în situația în care acesta nu este înmânat din proprie inițiativă de comercianții din piețe, iar în cazul unui refuz să sesizeze autoritatea competentă (ANAF), prin serviciul TelVerde al Ministerului Finanțelor Publice – 0800 800 085 (serviciu telefonic gratuit, 24 de ore din 24).

O măsură similară a fost luată si la Năvodari.

Corpul de Control al Primăriei și Compartimentul Administrare Piețe au stabilit masuri privindu-i pe comercianții care în această perioadă au majorat nejustificat prețurile la produsele alimentare și de uz personal.

Reprezentantii Primariei Năvodari solicită însă  ANAF și OPC să se alăture în acest demers pentru a pune stop speculei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa