Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe

de WTA.ro

Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe

La Spitalul Municipal Mangalia, se vor achiziționa echipamente și aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr‑o Hotărâre a Consiliului Local, Primăria Mangalia a alocat spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție, dar și pentru aparatură medicală de strictă necesitate.

Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții instituției spitalicești spun că se va investi mai mult în aparatură medicală, precum: ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcții vitale, concentrator de oxigen, defibrilator etc. În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid și vine în sprijinul marilor spitale din județul Constanța, ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Astfel, s‑a luat decizia  ca Spitalul Mangalia să vină în sprijinul pacienților non-Covid, care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență Constanța, sau chiar la alte spitale din județ. În unitatea sanitară din Mangalia, s‑a degajat o secție, pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia, pentru a fi tratate de alte afecțiuni.

„La nivel județean, Spitalul Medgidia este spital desemnat în tratarea pacienților COVID — 19 pozitiv, spital suport pentru infecțioase, apoi Spitalul de pneumoftiziologie Constanta. Momentan, noi suntem spital pentru toate celelalte patologii medicale, suport pentru județean și ceea ce avem de întâmpinat zi cu zi. La sfârșitul săptămânii trecute, am preluat în grija noastră un copilaș de doar 1 an și 7 luni, abandonat, și un bătrân cu o hemipareză în urma unui AVC, ambii de la spitalul din Medgidia, tocmai pentru a‑i proteja de noul coronavirus. În cadrul spitalului nostru, au fost testate 14 persoane suspecte, dintre care doar una s‑a confirmat pozitiv, fiind transportată la Constanța”, au precizat reprezentanți din conducerea spitalului.

Pe această cale, reprezentanții Spitalului Mangalia mulțumesc tuturor celor care vin în sprijinul unității sanitare și a personalului medical din Mangalia și care, prin donațiile lor, contribuie la desfășurarea actului medical în bune condiții.

”Vă asigurăm de toată dăruirea și implicarea noastră, le mulțumesc colegilor mei pentru curajul și devotamentul lor și le promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să-și desfășoare activitatea în siguranță! Încă o dată, mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de atâta omenie, prin donațiile către spital, în astfel de momente grele”, a mai adăugat managerul unității medicale din Mangalia.


Mangalia News, 07.04.2020.


Cele mai citite articole

The post Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe appeared first on Mangalia News.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa