Spitalul Militar din Sibiu anunţă că nu are niciun pacient cu noul coronavirus

de WTA.ro

Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a anunţat marţi seara, că nu are niciun pacient infectat cu COVID -19. Spitalul este controlat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

OFICIAL Spitalul spune că pacientul testat nu are boala

„Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității. Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19. Cu toate că pacientul nu se încadra în definița de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19″, se precizează în comunicatul de la Spitalul Militar din Sibiu.

Conducerea de la „Militar” susţine că medicii au echipamente de protecţie

„Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, precizăm că, în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomial. Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora. Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menționăm că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate”, spune conducerea Spitalului Militar din Sibiu.

Cele mai citite articole

Spitalul Militar este controlat de DSP la ordinul prefectului 

Prefectul judeţului Sibiu, Mircea Creţu, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să verifice Spitalul Militar de Urgenţă, după ce în mediul online a apărut informaţia că ar fi un caz de Covid – 19.

„În urma postării apărute în mediul online, domnul prefect a dispus către Direcţia de Sănătate Publică verificarea situaţiei de la Spitalul Militar”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Citeşte şi: https://www.oradesibiu.ro/2020/03/24/revolta-medicilor-de-la-spitalul-militar-din-sibiu-nu-avem-echipamente-de-protectie-suntem-carne-de-tun/

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa