Sponsorizări ”Covid-19” la Spitalul județean: s-au strâns șase milioane de lei, s-au cheltuit 3,3 milioane

de WTA.ro

Sponsorizări ”Covid-19” la Spitalul județean: s-au strâns șase milioane de lei, s-au cheltuit 3,3 milioane

Peste 5,2 milioane de lei, în bani, plus aparatură și echipamente de peste 750.000 de lei au fost donate, până în prezent, celei mai mari instituții medicale din județ, Spitalul județean, în contextul pandemiei noului coronavirus.

Conform listei publicată de Spitalul județean Sibiu pe site-ul propriu, din peste 44 de donații efectuate în conturile instituției s-au strâns 5,2 milioane de lei. Au donat bani atât companii, cât și persoane fizice, dar și biserici (cum ar fi două parohii din Jina, care au donat câte 1.000 de lei). Cel mai mare donator rămâne Romgaz, cu 3,98 de milioane de lei virate în conturile Spitalului județean Sibiu.

donatii1 donatii 2

Pe lângă donațiile în bani, reprezentanții Spitalului au publicat și lista sponsorizărilor cu echipamente și aparatură: de la linia de biologie moleculară în valoare de 403.601 de lei donată de Fundația Con-A, la punerea în folosință de către Sante International SA a unor analizatoare de gaze sanguine în valoare de 200.183 de lei. Printre donațiile în materiale apar și unele care nu au fost cuantificate în bani, după cum sunt donațiile făcute de Bilstein, Compa, Romstal și alții, care constau în echipamente de protecție sau chiar în oferirea unui autoturism în comodat, după cum este exemplul celor de la Emilian SRL.

Cele mai citite articole

donatii echipamente1 donatii echipamente 2

Din sumele strânse până acum, cea mai mare achiziție realizată este cea a opt aparate de ventilație de înaltă performanță, în valoare de 1,48 de milioane de lei. Aparatele sunt în curs de livrare, asemeni altor achiziții (monitoare de funcții vitale cu modul ATI sau aparate de dezinfecție). Valoarea totală a achizițiilor realizate până în prezent este de 3,3 milioane de lei. ”Din fericire, vă putem spune că stăm bine față de alte spitale din țară, din ce vedem că apare în mass-media. Dar rămâne foarte mare presiunea pe echipamente de protecție, în special măștile speciale pentru Covid-19 și combinezoane”, descria Cornel Benchea, managerul Spitalului județean, situația dotărilor, la începutul acestei luni.

achizitii

Post-ul Sponsorizări ”Covid-19” la Spitalul județean: s-au strâns șase milioane de lei, s-au cheltuit 3,3 milioane apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa