Strategie pentru infiintarea unei firme in 2021 in Romania

de WTA.ro

Pe scena economica romaneasca, infiintarea unei firme in 2021 are o importanta majora. Astazi, existenta unui loc de munca este foarte greu de gasit si astfel potrivirea intre cererea si oferta s-ar putea sa nu se mai produca din cauza neadaptarii la cerintele pieței. Din acest motiv, cei care vor sa isi deschida propria afacere cu raspundere limitata sau nu trebuie sa ia in calcul aceasta posibilitate pentru a evita situatiile critice pe viitor.

Infiintare PFA persoana fizica autorizata

Pentru a deveni antreprenor (infiintare PFA), este necesar sa fii gasit inregistrat ca persoana juridica, iar pentru aceasta trebuie infiintata o firma. In acest sens, https://your-consult.com ofera serviciile de infiintare si mai multe tipuri de societati pe care le puteti alege si dumneavoastra in functie de planurile de viitor.

Ajutor pentru toti cei ce vor sa infiinteze firme online

Cel mai bine ar fi sa decideti inainte tipul activitatii economice, pentru ca potrivirea tipului societatii cu activitatile pe care urmeaza sa le deruleze este foarte importanta. In acest sens, va recomandam sa cititi cu atentie acest articol si sa aveti in vedere faptul ca exista mai multe tipuri de asociatii care se pot infiinta:

O societate pe actiuni se intituleaza S.A., iar actionarii sunt numiti si pot fi persoane fizice sau juridice, in functie de obiectul principal al activitatii acesteia. De exemplu, o firma care are ca domeniu de activitate productia si comercializarea produselor electrice, va avea ca actionari companii care activeaza in domeniul electric.

O societate in nume colectiv se intituleaza SNC iar asociatii sunt persoane fizice autorizate sau PFA-uri ce au aceleasi atributii ca și o firma cu personalitate juridica. Acest tip de societate prezintă avantajul că nu plăteşte impozite mari pe salariile administratorilor (nu există limitare la indemnizaţiile lunare), iar profitul este repartizat proporţional cu cota de participație a fiecăruia.

O societate in comandita simpla se intituleaza SCS si are aceleasi caracteristici ca și o SNC, diferenţele constând în limitarea numărului asociaţilor la maximum doi astfel incât nicio persoană nu poate pune mai mult decat jumatate din capitalul social subscris şi varsat sau dupa caz 50% din drepturile de vot la adunarea generala.

Cele mai citite articole

O societate pe actiuni simpla se intituleaza SAS, iar actionarii sunt numiti persoane fizice sau juridice care au calitatea de antreprenori si nu pot fi asociati in alte firme similare pentru ca ar creste riscul unei infractiuni. Aceasta firma are posibilitatea repartizări profitului doar catre un singur administrator (actionar), chiar daca el detine mai putin decat jumatate din capitalul social subscris si varsat sau daca acesta detine jumatate din drepturile de vot la adunarea generala.

O societate in comandita pe actiuni se intituleaza SCA si este o firma ce are doar doi asociati/actionari( părţi sociale), persoane fizice sau juridice care pot fi antreprenori. Societatile cu personalitate juridica sunt valabile numai pentru cetatenii romani (nu poate avea ca administrator un strain). Oricare tip de societarie se infinteaza prin hotararea Adunarii Generale Extraordinare a asociatilor/actionarilor, insa in cazul infiintarii unei firme pe actiuni trebuie achitata o taxa de autorizare la Registrul Comertului si publicarea acesteia.

Bineinteles nu putem sa uitam faptul ca firma poate fi inregistrata in Registrul Comertului prin simpla comunicare scrisă cu asociatii daca aceasta este realizata printr-un avocat care intocmeste documentele necesare perfectarii efective a societatii.

Infiintarea unei societati cu raspundere limitata

Pentru infiintare srld sa nu uitam alegerea codurilor CAEN si a domeniilor de activitate in functie de tipul activitatii pe care o desfasuram. Trebuie la dosar si un cazier fiscal impreuna cu acte despre sedii sociale ale firmei.

Daca nu ai o adresa pentru firma, poti apela la serviciul de găzduire sediu social, valabil si la infiintare filiala si nu doar SRL.

Cei ce vor sa infiinteze firme pot apela la serviciile Your Consult cu incredere pentru infiintare SRL, consultantii lor pregatind rapid si online acele documente necesare la rezervarea numelui firmei si mai apoi sa devina inregistrata in Registrul Comertului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa