Sylvester Stallone a câștigat „Zmeura de Aur”

de WTA.ro

Sylvester Stallone a câștigat premiul „Zmeura de Aur” la celebra gală ce are loc în fiecare an, în care sunt recompensate cele mai slabe prestații din industria cinematografică.

Stallone a primit acest premiu pentru rolul din producția Expend4bles, care a fost una dintre marile dezamăgiri la box office din 2023. El a fost desemnat cel mai neinspirat actor în rol secundar în această peliculă.

De fapt, filmul în sine Expend4bles nu a avut succes la box office, în pofida unei distribuții de top din care au mai făcut parte Jason Statham, Sylvester Stallone, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren și Randy Couture. De fapt, și Megan Fox a primit o Zmeură de Aur pentru rolul din Expend4bles, alături de cea pentru rolul din Johnny & Clyde.

Chiar și la box office a fost o dezamăgire, în condițiile în care încasările au fost de 51 de milioane de dolari, la un buget de 100 de milioane de dolari.

Celelalte filme The Expendables au performat mult mai bine

Dacă Expend4bles a fost o surpriză neplăcută a anului în industria cinematografică, lucrurile au stat diferit când vine vorba de celelalte trei filme de acțiune din această franciză. Primul film din această franciză a fost lansat în 2010 și a avut încasări de aproximativ 275 de milioane de dolari. Acțiunea și umorul s-au contopit foarte bine, iar echipa de producție a luat rapid decizia de a avea o continuare.

The Expendables 2 a fost lansat în 2012, iar încasările de la box office au fost de 315 milioane de dolari. În fine, al treilea film al seriei a fost lansat în 2014, cu încasări de 215 milioane de dolari.

Cele mai citite articole

Franciza s-a extins și în alte producții. Au apărut două reviste de benzi desenate cu numele The Expendables și The Expendables Go To Hell. De asemenea, au mai fost lansate trei jocuri și au existat negocieri și pentru o versiune de Bollywood. În același timp, drepturile au fost licențiate și pentru un joc de cazino intitulat The Expendables New Mission Megaways. Slotul video a fost lansat în 2020 de producătorul de jocuri cu pacanele StakeLogic și se remarcă printr-o grafică uimitoare, efecte video-audio de cea mai bună calitate și funcții speciale. Pe role regăsim personajele principale din primul film al seriei, alături de diverse tipuri de muniție și arme.

Având în vedere rezultatele slabe din punct de vedere financiar pe care Expend4bles le-a obținut, presa de specialitate a scris că proiectul ar putea fi continuat, deși inițial se vorbea despre apariția celui de-al cincilea film. În orice caz, Sylvester Stallone luase încă dinainte de apariția filmului decizia de a se retrage din franciză pentru a se dedica altor proiecte. 

El a avut un rol secundar în Expend4bles și i-a predat ștafeta lui Jason Statham. Viitorul francizei era proiectat în jurul personajului interpretat de Statham, însă șansele ca acest lucru să se mai întâmple sunt infime. Totuși, Expend4bles rămâne una dintre francizele care a reușit să aducă la un loc câțiva dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood.

Alte premii acordate la Zmeura de Aur

Cel mai slab film al anului a fost desemnat Winnie the Pooh: Blood and Honey, un horror bazat pe cunoscutul personaj literar. De fapt, dincolo de premiul de la categoria cel mai neinspirat film, a mai câștigat și la categoriile cel mai neinspirat regizor, scenariu, cuplu de film și remake/rip-off/sequel.

Actorul Jon Voight a câștigat și el premiul Zmeura de Aur pentru accentul său de „irlandez spiriduș aducător de noroc”. El a jucat în filmul Mercy. La această anchetă participă peste 1.100 de membri Razzie din SUA și alte câteva zeci de țări.

Sursa foto – www.razzies.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa