Tacâmurile din lemn: cea mai bună alternativă pentru plastic, până în prezent

de WTA.ro

Obiectele de unică folosință au schimbat cursul istoriei, iar aici includem totul: de la produse de igienă, ambalaje alimentare, ustensile alimentare și până la produse utilizate în medicină. Aceste obiecte de unică folosință au contribuit la limitarea răspândirii anumitor boli și au creat o lume mai igienică. Din păcate, cele mai multe astfel de obiecte sunt realizate din plastic, ceea ce a adus și o parte negativă, pe care nu o mai putem ignora. Deoarece deșeurile nu au fost gestionate corect, astăzi ne confruntăm cu milioane de tone de plastic care poluează apele și pământul. Situația este îngrijorătoare, având în vedere că s-a găsit microplastic în pești, în alte animale pe care omul le consumă și chiar și în placenta unor mame ce au făcut parte dintr-un studiu. 

Materialele biodegradabile, alternativă la plastic 

Deși situația este sumbră, nu înseamnă că nu mai putem acționa. Nu este doar treaba autorităților din întreaga lume, ci și a fiecărei persoane din această lume. Așadar, chiar dacă schimbările par mici, analizate la nivel global, vor face mult bine. 

Ce poți face personal pentru a îmbunătăți viața pe planetă? Poți renunța la obiectele de unică folosință din plastic, acolo unde se poate (nu ne referim la obiecte medicale). Spre exemplu, poți utiliza paie din sticlă, pe care le poți curăța foarte ușor acasă. Pentru muncă, poți folosi lingurite de lemn, care sunt biodegradabile. Dacă organizezi o petrecere, poți cumpăra veselă și tacâmuri din materiale biodegradabile; astfel, nu vei mai contribui la poluare. 

De asemenea, dacă mergi în drumeții sau chiar și pentru drumurile scurte prin oraș, poți refuza obiectele de unică folosință din plastic și poți folosi unele pe care să le ai mereu în mașină, în geantă sau în rucsac. 

De ce să alegi tacâmuri din lemn? 

Printre cele mai poluante obiecte din plastic se aflau și tacâmurile de unică folosință. Din fericire, s-au găsit alternative și specialiștii îți recomandă să le folosești de fiecare dată când ai nevoie. Cea mai bună variantă la tacâmurile din plastic sunt cele din lemn. Poți utiliza orice îți dorești: lingurițe, furculițe, linguri sau cuțite, realizate din lemn . Principalele avantaje ale tacâmurilor din lemn sunt următoarele: 

  • sunt realizate din lemn provenit din surse atent gestionate și regenerabile; 
  • sunt 100% naturale și biodegradabile;
  • pot fi folosite pentru orice alimente, indiferent dacă sunt calde sau reci;
  • sunt compostabile alături de resturi alimentare;
  • sunt flexibile și rezistente. 

Cele mai citite articole

Aceste tacâmuri pot fi folosite când organizezi o petrecere sau o masă în familie și, de asemenea, le poți utiliza și în excursii sau concedii, fiind ușor de împachetat. În plus, sunt mult mai rezistente decât tacâmurile din plastic. Cu siguranță ți s-a întâmplat cel puțin o dată să ți se rupă tacâmurile de plastic, ceea ce este nu doar neplăcut, ci și periculos, mai ales că poți înghiți bucățele din furculiță, dacă nu observi la timp. 

Tacâmurile din lemn rezolvă toate neajunsurile tacâmurilor din plastic și trebuie să menționăm și faptul că au un preț excelent. Nu te gândi că sunt mult mai scumpe decât tacâmurile din plastic, deoarece nu este cazul.  

Utilizând obiecte de unică folosință, realizate din materiale biodegradabile, și încurajându-i și pe cei din jurul tău să facă la fel, vei contribui la bunăstarea mediului înconjurător. Fiecare acțiune pe care o facem impactează planeta, așa că, dacă putem adopta mici schimbări, de ce să nu profităm de ocazie? 

Așadar, ori de câte ori organizezi o petrecere, o masă în familie sau, pur și simplu, dacă nu vrei să mai folosești tacâmuri din plastic, alege cu încredere tacâmurile din lemn! Vei observa diferențe și vei avea satisfacția de a contribui la un viitor mai bun atât pentru tine, cât și pentru cei dragi. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa