1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner

Tânăr din Râmnicu Sărat, al doilea caz de coronavirus din județul Buzău

de WTA.ro

646x404

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, a fost preluat duminică seara din centrul de carantină din municipiul Buzău și transportat cu o ambulanță SMURD la Institutul ”Matei Balș” din București. El a avut singurul rezultat pozitiv din lotul de teste prelevate buzoienilor care se aflau izolați la Arbănași și Poiana Pinului și care au fost mutați vineri într-un hotel din orașul Buzău.

Bărbatul diagnosticat cu Covid-19 s-a întors joi din Roma, Italia, cu mașina proprie, alături de iubita lui. A ajuns la Buzău într-un convoi însoțit de la graniță de polițiști și jandarmi. A intrat în carantină la Arbănași, apoi a fost transferat în centrul de izolare amenajat într-un hotel de pe sterada Transilvaniei, obiectiv păzit de jandarmi.

Cele mai citite articole

După sosirea rezultatului pozitiv, o autospecială SMURD l-a preluat pe râmnicean și l-a transferat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. În cazul partenerei, testul a ieșit negativ. Alți zece buzoieni din centrul de carantină așteaptă luni rezultatele analizelor pentru coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, pentru a depista persoanele care au intrat în contact cu tânărul confirmat cu Covid-19. În prezent, 51 de persoane, între care și copii, sunt izolate în centrul amenajat în municipiul Buzău.

Cele mai citite articole

1 Decembrie Romania party Paradisul Verde banner