Taximetria din Piatra-Neamț, aproape de faliment

de WTA.ro

Taximetria din Piatra-Neamț, aproape de faliment

Activitatea de taximetrie din Piatra-Neamț s-a redus cu 75%. Firmele de taxiuri abia mai pot să dea salariile, iar despre impozite și taxe nici nu intră în discuție să aibă de unde să le plătească.

Singurul lucru care nu a dus la falimentarea totală a celor care practică taximetria este faptul că o parte dintre taximetriști aveau peste 65 de ani și aceștia nu mai ies pe traseu, ceea ce face ca puținii clienți să fie împărțiți pe un număr mai mic de taxiuri disponibile. Chiar și așa, situația nu este deloc roz, deoarece cheltuielile vin, taxele și impozitele curg, iar statul nu-i ajută cu nimic, căci singura facilitate, aceea de șomaj tehnic, este egală cu neefectuarea serviciilor, deci cu faliment.

Cele mai citite articole

Dacă situația pandemiei rămâne la fel și statul nu vine cu măsuri concrete de sprijinire a transportului de tip taxi, viitorul nu arată prea bine pentru această breaslă.

Ni s-a redus toată activitatea la 25%, nu primim nici un ajutor de nicăieri, abia reușim să plătim salariile cu ce încasăm”, ne-a declarat Marian Luca administratorul celei mai cunoscute firme de taxi și dispecerat din Piatra-Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa