Te-ai decis să înveți engleza? Află cum un profesor de la Global Learning te poate ajuta în acest demers

de WTA.ro

Finalul de an reprezintă o bună perioadă de a ne face noi rezoluții pentru 2023, de a trece în revistă succesele avute, dar și pentru a trage concluziile situațiilor mai puțin prevăzute care s-au întâmplat. Dacă cele mai multe persoane așteaptă noul an pentru a face schimbări (fie să muncească mai puțin, fie să slăbească sau să renunțe la anumite vicii), cei care nu au timp de pierdut iau acțiune chiar astăzi.

Cu toții știm cam ce presupune învățarea unei limbi străine noi. În cazul limbii engleze, spre exemplu, mulți dintre noi avem cunoștințe pe care simțim că vrem să le aprofundăm din varii motive: ne dorim un job mai bun, vrem să studiem în străinătate, să ne descurcăm mai bine în călătorii etc.

Inevitabil, prima întrebare pe care ne-o punem atunci când vrem să învățăm o limbă străină este ”o facem singuri sau apelăm la ajutorul unui profesor?”. Oricât de autodidact ai fi, trebuie menționat faptul că un profesor devotat, precum este Denissa Gabriela Bularda, de la Global Learning, îți va oferi cea mai potrivită variantă de învățare a limbii engleze. 

Cu ajutorul experienței și pedagogiei unui profesor de engleza dedicat vei căpăta noțiuni importante de limbă, capacitatea de a te exprima liber (scris și oral), de a citi și de a înțelege informațiile și contextul. 

Motive pentru care să optezi pentru cursurile de engleză cu profesor

Cele mai citite articole

Un  curs engleză alături de profesor nu își va permite să te lași distrat de alte lucruri, cum ar fi convorbirile cu prietenii sau rețelele sociale. Dacă ți-ai propus măcar o ședință cu profesor săptămânal, înseamnă că vrei să te ții de treabă. Practic, este în interesul tău să nu renunți la ore și să îți faci temele, nu doar ca formă de respect, ci și ca una în care să nu arunci banii pe fereastră.

Un alt motiv pentru care este mai indicat să faci cursuri de engleză cu profesor este acela că planul de învățare este făcut de un profesionist, conform cunoștințelor pe care le ai deja și scopului pe care vrei să îl atingi.

De cealaltă parte, orele de engleză nu trebuie să fie anoste; profesorii cu experiență știu cum să îți capteze atenția și să facă cursul mai interesant, astfel încât să îți fie mult mai ușor să asimilezi toate informațiile. Totodată, profesionistul de limbi străine poate detecta anumite probleme, va ști pe ce să pună accentul și va căuta cele mai bune modalități de a-și stimula elevul, indiferent de vârstă. 

Totodată, un profesor de limbi străine acționează precum un psiholog – știe foarte bine când să-și încurajeze elevul, în condițiile în care, se știe, impactul psihologic este deosebit de important în procesul de învățare a unei limbi străine.

Încă ai îndoieli de ce e indicat să înveți limba engleză?

Dacă informațiile prezentate mai sus nu te-au convins, noi îți oferim și alte motive pentru care învățarea limbii engleză este o investiție în educația ta pe termen lung:

  • Engleza este o limbă de circulație internațională – în orice colț al lumii vor exista persoane cu care să poți începe o conversație;
  • Ai perspective de dezvoltare profesională – ai șanse mult mai mari să fii angajat pe un post mult mai bine plătit;
  • Cunoașterea limbii engleze este o prioritate pentru marile companii – indiferent de țara unde își desfășoară activitatea;
  • Foarte multe țări folosesc engleza ca limbă oficială – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, Noua Zeelandă, India, dar este a doua limbă utilizată în Germania, Suedia, Danemarca și Olanda.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa