Tehnologia verde în construcții: de ce să alegi pavelele ecologice? 

de WTA.ro

Tehnologia verde în construcții: de ce să alegi pavelele ecologice? 

Pavelele ecologice sunt soluții preferate din ce în ce mai des pentru amenajarea zonelor de tranzit, datorită beneficiilor multiple pe care le asigură, atât la montate, cât și pe termen lung. Cu ajutorul acestora, este posibilă fluidizarea circulației, însă cu un impact redus asupra mediului înconjurător.  Pot fi utilizate pentru finalizarea diferitelor proiecte de amenajare exterioară, în perimetre private sau publice. De asemenea, reprezintă o opțiune de luat în calcul pentru lucrări realizate în spații urbane sau rurale, dar și în afara orașelor, atunci când pavelele ecologice pot stabiliza anumite forme de relief sau cursuri de apă.Iată principalele motive pentru care să alegi utilizarea unor pavele ecologice:

Sunt în perfectă armonie cu mediul înconjurător

Dacă vrei să amenajezi căi de acces, spații de parcare sau alei în zone cu multă vegetație, poți alege să acoperi suprafețele de sol cu pavele ecologice. Datorită structurii ce permite o creștere normală a gazonului, aceste soluții pentru pavări exterioare se integrează perfect în zonele verzi ale unei așezări. 

Această caracteristică este cu atât mai importantă în orașe, acolo unde nevoia de a evada în spații cu multă verdeață este una cu care pot rezona toți cei care stau la bloc. În astfel de condiții, pavelele ecologice pot contribui la obținerea unui cadru natural ce abundă de vegetație, în proximitatea clădirilor rezidențiale sau de birouri. 

Asigură optimizarea nivelurilor de confort termic

În perioadele caniculare din an, pavelele ecologice prin care crește gazonul contribuie la obținerea unui confort termic optim. Contează foarte mult acest lucru, mai ales în zonele în care densitatea vegetației pe m2 este redusă. De exemplu, în parcările rezidențiale dintre blocuri, această vegetație urbană este cât se poate de importantă. 

Cu ajutorul unui gazon udat și întreținut corespunzător, care se poate dezvolta astfel prin structura unor pavele eco-friendly, temperatura la sol poate fi menținută la o valoare relativ constantă. Spre deosebire de pavelele din ciment, care se supraîncălzesc în timpul perioadelor caniculare din an, cele ecologice nu prezintă acest risc. 

Permit o absorbție eficientă a apei de ploaie

Sunt zone în care plouă foarte mult, de aceea, managementul apelor meteorice se bazează pe soluții subterane sau de suprafață, ce pot gestiona un potențial exces. Pavelele ecologice fac parte dintr-o astfel de infrastructură sustenabilă, permițând apelor ce cad pe suprafața solului să pătrundă fără probleme în stratul de pământ. 

Cele mai citite articole

Este un alt beneficiu generat de structura specifică a pavelelor ecologice, de impact asupra modului în care se drenează apele de ploaie. Astfel, riscul de inundații în zonele urbane sau rurale, ce ar putea afecta solul, vegetația sau structurile imobilelor, se reduce semnificativ. Pavajul cimentat nu oferă aceeași garanție a permeabilității.

Asigură adaptabilitate ridicată și simplitate în montare

Montarea pavelelor ecologice se realizează cu mai multă simplitate, spre deosebire de cimentarea unui pavaj clasic. Pentru ca rezultatul să fie unul conform cu așteptările tale, specialiștii Vodaland România îți recomandă să apelezi la o echipă de profesioniști, cu experiență în astfel de proiecte pentru amenajări exterioare. 

În plus, caracterul adaptabil al acestor pavele îți permite să le montezi în zone variate din oraș, oferind pe termen lung aceleași beneficii*:

  • pe aleile din parcuri și grădini botanice; 
  • de-a lungul zonelor pietonale sau de promenadă;
  • în spații dedicate locurilor de parcare; 
  • pe rutele de tranzit din vie, grădină și livadă; 
  • în zona dedicată grătarului din curte.

*Nu sunt recomandate pentru pavarea drumurilor ce trebuie să susțină sarcini ridicate. 

Se pot comanda online cu un minim de efort

Poți comanda acum de pe net pavelele ecologice de care ai nevoie, având la dispoziție o gamă variată de produse. Explorează cu multă răbdare întreaga ofertă Vodaland România pentru pavele ecologice și citește cu atenție informațiile din paginile de produs, sau din fișele lor tehnice, pentru a afla mai multe despre beneficiile oferite. 

Indiferent de alegerile pe care le faci, adaugi în coș doar soluții ce asigură un raport calitate:preț foarte avantajos. Procesul de comandă este unul intuitiv, iar produsele pe care le comanzi online ajung la adresă în cel mai scurt timp posibil. Ai astfel la îndemână cele mai bune soluții pentru pavări exterioare, prietenoase cu mediul înconjurător! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa