Teorii online despre acțiunea și personajele din serialul Rick și Morty

de WTA.ro

Unul dintre cele mai urmărite seriale de animație pentru publicul adult pe platformele de video streaming online, Rick și Morty, este de mai mulți ani disponibil și pentru publicul din România. 

Aventurile intergalactice și inter-dimensionale ale celor două personaje sunt pline de suspans, iar imaginația este exploatată în cel mai creativ mod în acest sitcom animat SF creat de Justin Roiland și Dan Harmon pentru Adult Swim.

De curând s-a lansat sezonul cu numărul 7, Rick și Morty revenind în atenția fanilor cu noi episoade care sunt postate pe streaming săptămânal. Știința și elementele fantastice sunt îmbinate mereu, ritmul este la fel de alert, acțiunea cu totul imprevizibilă. Cele mai multe episoade vin cu intrigi noi, însă există un fir epic de fundal și anumite elemente recurente în întreaga serie Rick și Morty.

Popularitatea acestei francize este atât de mare, încât personajele principale și anumite elemente grafice din serial au fost preluate în colecțiile multor branduri din lumea modei. Rick și Morty reprezintă o franciză modernă extrem de apreciată în lumea divertismentului, așadar a ajuns și în universul jocurilor video. 

În anul 2017 s-a lansat jocul de realitate virtuală Rick and Morty: Virtual Rick-ality, iar în 2020 a debutat pe platformele de cazino online jocul Rick and Morty Megaways de la producătorul Blueprint. Acest titlu este disponibil și pe piața locală, pentru publicul 18+, la operatori licențiați ONJN. Jocul responsabil este recomandat tuturor celor dornici de astfel de experiențe de entertainment.

Despre Rick și Morty circulă pe internet numeroase teorii comentate activ de fanii serialului. Iată-le pe cele mai interesante dintre acestea:

Teorie: Rick este Morty, iar Morty este Rick

Pentru că subiectul călătoriei în timp este unul uzual în serial, unii consideră că cele două personaje ar putea reprezenta aceeași persoană, în momente diferite ale vieții. Teoria cu privire la faptul că Rick ar fi Morty și Morty ar fi Rick este contrazisă de unele date din cronologia sitcomului SF. În plus, nu există nicio asemănare reală între cele două personaje.

Teorie: Mai mulți Morty pentru Rick

Fanii serialului știu că dimensiunea C-137 este de referință, ca univers în multivers. Chiar în episodul 10 al sezonului 1, Rick C-137 acceptă un voucher Morty de înlocuire, deci Morty C-137 ar putea să nu fie primul Morty al lui Rick C-137. Apoi, în sezonul 3, episodul 7, apar mai mulți Morty fără Rick. O variantă a acestei teorii indică posibilitatea ca Morty să fie chiar o clonă.

Cele mai citite articole

Teorie: Morty cel rău vrea să se răzbune

Rick îl poate abandona pe Morty cel asociat, ni se arată de-a lungul sezoanelor. Morty abandonat ar putea deveni Morty cel rău (Evil Morty), care își caută răzbunarea pe Rick-ul său – Rick C-137 sau orice Rick din multivers.

Teorie: Geniul lui Rick este fals

Chiar în primul episod, Rick și Morty pleacă într-o aventură pentru a recupera semințe din super copaci pentru cercetarea lui Rick. Ingerate, acestea cresc gradul de inteligență al unei persoane. Mulți fani consideră că lichidul pe care Rick îl consumă constant nu este alcool, ci o licoare din aceste semințe, care îi mențin capacitatea genială de a gândi. 

Teorie: Gravity Falls, strâns legat de Rick și Morty

Această teorie s-a demonstrat deja: același univers este împărțit de serialele Rick și Morty și Gravity Falls (Ciudățeni – serial american de mister și comedie de animație creat de Alex Hirsch). Teoria merge însă mai departe: oare există personaje comune în cele două seriale, eventual cineva din Gravity Falls care ar fi chiar Rick ori Morty? O idee indică faptul că Blenjamin Blandin din Ciudățeni, un călător în timp care lucrează pentru a corecta anomaliile care apar în diferite linii temporale, ar putea fi de fapt tocmai Morty.

Teorie: Rick și Jerry nu au părăsit simularea

Scena din film în care Rick și Jerry sunt găsiți într-o buclă de simulări năucitoare sugerează că ar putea exista încă o dimensiune a simulării, chiar și după ce aparent au scăpat. De altfel, adesea ajungem la concluzia că, în acest serial, nimic nu este ceea ce pare a fi, suntem luați prin surprindere de unele dezvăluiri în timpul desfășurării acțiunii.

Teorie: Nu urmăm același Rick și Morty

Pentru că există numeroase perechi Rick și Morty în diferitele multiversuri, am putea urmări de fapt o serie de versiuni diferite ale personajelor. În principiu, datele din serial indică faptul că Rick și Morty pe care îi urmăm sunt de pe Pământul C-137, dar adesea apar elemente care contrazic această informație. Cei care sunt foarte atenți la detalii vor observa multe chestiuni care nu se leagă perfect în spiritul continuității.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa