Termeni de limbaj pe care să-i înveți ca amator de sloturi

de WTA.ro

În orice domeniu, există termeni de specialitate pe care ajungi să-i cunoști doar când ai de-a face cu acea activitate. Nu fac excepție de la regulă nici jocurile de noroc. Fiecare tip de joc are cuvinte specifice care denumesc fie o activitate, fie o etapă din joc, fie un beneficiu pe care îl primești din partea cazinoului. 

Este util ca înainte să începi un anumit joc de noroc să faci o documentare minimă asupra termenilor de limbaj. Altfel, dacă nu cunoști semnificația unor cuvinte, riști să joci greșit sau să pierzi anumite avantaje. 

Din acest articol vei afla tot ce este necesar să știi ca jucător amator de sloturi despre termenii de specialitate utilizați. Nu contează în ce cazinou online alegi să joci păcănele. Termenii de limbaj sunt aceiași peste tot. Îți poți exersa cunoștințele noi dobândite la 888 Casino Romania, una dintre platformele de jocuri de noroc din țară cu cele mai variate oferte de sloturi, create de cei mai buni dezvoltatori de jocuri de noroc. 

Tabelul de plată

Tabelul de plată (“paytable”) este unul dintre cei mai importanți termeni pe care trebuie să îi știi atunci când joci la sloturi. 

Fiecare joc de păcănele are propriul tabel de plată. Acesta conturează toate informațiile despre slotul pe care tu îl joci. Locul în care găsești “paytable” diferă în funcție de slot. De obicei, poți ajunge la tabelul de plată accesând un buton din cadrul jocului. Acel buton este denumit “tabel de plată”, “paytable”, “plată”, “pay” sau pur și simplu are simbolul semnului întrebării (“?”). 

De regulă, prima pagină a tabelului de plată îți arată o listă cu toate simbolurile din joc și plățile aferente. Lista este afișată ca multiplicator al pariului tău. De exemplu, 5 simboluri de trifoi îți aduc un câștig de 30 de ori pariul. Aceasta este plata de top, în timp ce minimul de plată este de 0.5 ori pariul. 

“Paytable” îți spune și cum poți activa bonusurile și cum sunt plătite acestea.

Linii de plată (“paylines”)

În strânsă legătură cu tabelul de plăți se află și termenul de limbaj “linii de plată” (“paylines”). Aceste linii de plată le găsești, de obicei, în tabelul de plată, dar nu le vezi pe platformă când joci. 

Cu ajutorul liniilor de plată potrivești simbolurile pe rolele unui slot și ele determină unde trebuie să fie poziționate simbolurile de același fel pentru a aduce câștiguri jucătorului. Fiecare joc de păcănele are paylines diferite. 

Cel mai ilustrativ exemplu de paylines este acea linie pe mijloc, cu simboluri de același fel de la un capăt la altul. Acesta este primul tip de linie de plată apărut în cazinourile fizice. Variantele de tipuri de plată s-au schimbat de-a lungul anilor și acum au diverse forme, în funcție de slot. 

Printre cele mai des întâlnite paylines sunt sloturile cu 5, 20, 25, 30, 40, peste 81 și peste 243 de linii de plată. 

Funcția de autospin  

Pentru a juca la păcănele online apeși sau dai click pe un buton denumit, de obicei, “spin”. Dacă nu te afli în dispoziția necesară pentru un click, ai la îndemână funcția de autospin, care îți permite să selectezi un anumit număr de spins (“rotiri”) și apoi aplicația (slotul) execută jocul automat în timp ce tu aștepți, relaxat(ă), rezultatul. 

Cele mai citite articole

Funcția de autospin este limitată la un număr prestabilit de rotiri, în funcție de joc. Unele pot avea o limită de 5 rotiri, altele de 10 sau mai multe. Tu poți să alegi câte rotiri automate să execute funcția autospin. 

Cele mai multe funcții de rotire automată (“autospin”) se opresc pentru o perioadă scurtă de timp atunci când câștigi. Astfel poți să vezi câți bani ai câștigat. 

Alți termeni de limbaj 

Mai sunt câțiva termeni specifici jocurilor de păcănele și a căror semnificație este eficient să o cunoști. Pe scurt, iată ce înseamnă următoarele denumiri de specialitate: 

Return to player (RTP) 

Se referă la rata de câștig în procente pe care un jucător se așteaptă să o atingă la un joc de păcănele. În general, sloturile au un RTP de 95-96%. De exemplu, dacă un slot are un RTP de 96%, tu poți să te aștepți la un câștig de 96 lei pentru fiecare 100 lei pariați. 

Random number generator (RNG) 

Atât sloturile online cât și cele din cazinourile fizice folosesc softuri pentru declanșarea rotirilor și afișarea simbolurilor. RNG decide ce simboluri vor fi afișate după fiecare rotire. 

Slot machines din cazinourile fizice au în interior un microprocesor, la fel ca PC-ul tău de acasă. Dacă pe calculatorul tău de acasă rulează programe precum Word, la sloturi, microprocesorul rulează RNG, care nu este altceva decât un program care generează numere care corespund simbolurilor de pe tamburul aparatului de păcănele. 

Pe același principiu funcționează RNG și în cazul sloturilor online. 

Funcția Bet Max 

Este întâlnită la majoritatea jocurilor de păcănele. La cazinourile online din România apare fie sub denumirea de Bet Max fie sub cea de Max Bet. 

Bet Max este un buton pe care îl apeși pentru a face automat un pariu de valoare maximă la o singură rotire. Înainte să faci un astfel de pariu este bine să verifici tabelul de plată pentru a vedea dacă trebuie să faci un Bet Max pentru a primi un bonus sau pentru a juca pentru un jackpot progresiv. 

Jackpot progresiv 

Acesta este un tip special de jackpot care tot crește gradual în funcție de pariurile plasate de jucători până când atinge o valoare maximă care va fi câștigată de un jucător norocos. 

Jackpotul progresiv crește tot mai mult deoarece la fiecare pariu plasat de o persoană, un mic procent din acel pariu merge în fondul pentru jackpotul progresiv. 

Concluzie 

Sloturile sunt distractive, ușor de învățat și îți pot aduce câștiguri bune. E suficient să cunoști termenii de specialitate, să apeși butonul “spin” sau “autospin” și să te bucuri de câteva minute de relaxare. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa