Ți se întâmplă adeseori să-ți spargi ecranul telefonului? Iată cum poți preveni acest lucru

de WTA.ro

Cu toții am trecut prin acel moment în care ne-am scăpat telefonul în mod accidental, iar înainte să-l ridici știai deja că ecranul acestuia nu va mai fi intact. Un telefon spart nu este un lucru tocmai plăcut, având în vedere cât de dependenți suntem de smartphone-urile noastre și cât de des am ajuns să le utilizăm. Conform studiilor, la nivel global 50% dintre utilizatorii de smartphone-uri s-au confruntat cu un ecran spart la un moment dat, iar 21% le folosesc în această stare la momentul prezent. 

Iată așadar câteva sfaturi care te vor ajuta să previi spargerea ecranului telefonului tău 

Alege o husă de protecție rezistentă

Faptul că îți iei telefonul cu tine oriunde mergi și orice ai face crește șansele de a-l scăpa din cauza neatenției sau a agitației. Așa că optează pentru o husă de protecție rezistentă care îl va proteja în timpul acestor tipuri de accidente. Dacă tocmai ți-ai achiziționat un smartphone nou atunci ar fi indicat ca în momentul imediat următor să îți cumperi și o husă. Aceasta te poate scuti de costuri mari de reparații ulterioare, în special dacă ai optat pentru un telefon de ultimă generație, cum este un iPhone 14 sau iPhone 14 Pro. Dacă deții un astfel de telefon, vezi husele de iPhone 14 Pro pe Lerato.ro unde vei găsi modele care îți vor proteja telefonul de un impact nedorit. 

Optează pentru o protecție de ecran

Alege să-ți pui o folie transparentă pe ecranul tău chiar dacă dispui de o husă de protecție. Acestea sunt concepute pentru a-ți menține ecranul fără pete, zgârieturi sau crăpături. Totodată reprezintă o investiție mică care îți va proteja ecranul telefonului în momentele tale de neatenție când nu vei risca deteriorarea sau stricarea totală telefonului. Prin urmare caută un profesionist care-ți poate atașa folia de protecție și te asiguri că prelungești cât de mult se poate durata de viață a telefonului tău. 

Păstrează telefonul într-un loc sigur 

Cele mai citite articole

Încearcă să-ți faci un obicei din a-ți așeza telefonul în locuri sigure. De exemplu, în loc să-l arunci pe pat, într-un buzunar din spatele pantalonilor sau într-o geantă plină de alte produse, alege-ți un loc anume – fie pe un dulap, o masă, un buzunar interior cu fermoar în geantă sau în buzunarul jachetei. Astfel te vei asigura că nu va cădea din neatenție și tu nu vei risca deteriorarea sau zdrobirea ecranului.

Evită să pui obiecte deasupra telefonului

Smartphone-urile pot fi privite ca niște telefoane puternice însă acestea sunt create din componete fragile care se pot deteriora cu ușurință atunci când așezi obiecte grele pe ele. Așa că evită să-ți supui telefonul unor greutăți pe care nu le poate suporta, iar dacă-l ții într-un loc sigur conform sfatului precedent, acest lucru nu se va întâmpla nici măcar neintenționat. 

În concluzie, dacă ai trecut prin cel puțin o experiență neplăcută care s-a încheiat cu spargerea sticlei telefonului tău, atunci ia în considerare anumite sfaturi care te vor ajuta să fii precaut și să eviți anumite riscuri. Astfel că optează neapărat pentru o husă și folie de protecție pentru smartphone-ul tău, așează-l tot timpul în locuri sigure și nu pune obiecte grele pe el. 

Sursa foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa