Țigări de contrabandă și o armă neletală, descoperite de polițiștii de frontieră tulceni

de WTA.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au descoperit, într-un autovehicul în care se aflau doi cetățeni români, 10.000 țigarete de contrabandă și o armă neletală.

În data de 02.03.2020, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, a oprit pentru control, pe raza localității Garvăn, județul Tulcea, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 29, respectiv 54 de ani, domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în autovehicul 10.000 țigarete (500 pachete), o armă neletală, tip pistol marca Beretta, un recipient cu gaz comprimat și un pachet cu bile, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative.

Cele mai citite articole

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 2.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pistolul împreună cu recipientul cu gaz și bilele au fost înaintate către Serviciul Arme și Muniții din cadrul I.P.J. Tulcea.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT

Cele mai citite articole