Timișoara: AFC Dunărea Călărași a plecat cu un punct după ce a evoluat pe un teren jalnic…Ripensia- Dunărea 1-1

de WTA.ro

Cristian Pustai, după meciul de la Timişoara: Nu vedeţi cum arată un teren pentru o echipă de Liga 2, căreia, dacă trebuie să îi zici numele, te ridici în picioare. E jalnic!

Pustai a descris condițiile jalnice în care se joacă fotbal la Timişoara

Cristian Pustai: Sunt cele mai mici vestiare, cred că au fost vestiare de copii, şi au fost două unite cu o uşită, au spart un zid. Timişoara e un oraş important al ţării şi te doare sufletul când vezi şi ce puţină lume e la meci. Unde a fost oraşul acesta şi ce a ajuns. Nu ştiu de ce. Din păcate, multe echipe de tradiţie din Ardeal nu mai au susţinere. Fără susţinere, e greu să ţii o echipă de fotbal, cu toate că fotbalul este un fenomen social şi bazele ar trebui să le facă primăriile, pentru că sunt efectiv pentru oamenii din oraş. În alte ţări, aproape an de an apare un stadion nou, un teren pentru copii, echipa oraşului. Noi cerem foarte mult, dar la bază nu avem teren de joc. Nu vedeţi cum arată un teren pentru o echipă de Liga 2, căreia dacă trebuie să îi zici numele, te ridici în picioare. E jalnic!

Cele mai citite articole

În condițiile proaste oferite la Timișoara, Pustai  a apreciat că rezultatul este echitabil:  A fost un meci echilibrat, cu un teren greu, pe care jucătorii au făcut mult efort, însă realizări fotbalistice au fost puţine. A fost un meci de luptă, terminat până la urmă echitabil, chiar dacă ambele echipe au trecut pe rând pe lângă obţinere celor trei puncte care erau importante. Însă, la sfârşit, rămâne scorul şi faptul că a fost un derby, locul 12 cu locul 13. Am păstrat aceeaşi distanţă. Să nu plecăm cu mâna goală, că avem drum lung. Pe final, putem câştiga. Până la sfârşit nu am tras de timp, am avut crampe la un singur jucător. S-au pierdut două puncte. Cine le-a pierdut, vedem la sfârşit, când se trage linie. Am spus că trebuie să creăm o echipă anul acesta, pentru că am luat-o de la zero. Erau doi jucători când m-am dus la Călăraşi. În general, după un eşec, e foarte greu. Două echipe au retrogradat din Liga 1 şi una a cochetat cu barajul, U Cluj. Chiajna, şi ei sunt în spatele nostru, deşi, totuşi, şi-au păstrat un lot, au un buget, iar noi am plecat cu doi jucători. În timp, am făcut o echipă, dacă nu ne luau şi punctele cu greşeala aceea cu cartonaşele, aveam 34 şi puteam avea mult mai multe…

Un teren bun aducea mai multe puncte  în avantajul Călăraşiului

Pe un teren bun, Pustai a fost convins că Dunărea putea obține rezultate mult mai bune: Cu siguranţă ar fi fost altfel de meci. Am abordat acest joc la victorie, am schimbat de vreo trei ori sistemul în timpul său, ca să venim cu jucători de atac. Am început cu doi atacanţi, am vrut să avem viteză în benzi. În minutul 68 am riscat, l-am introdus şi pe Bawab, am rămas din nou într-un singur închizător. Dar, eu cred că dacă terenul era bun, era altceva…

Post-ul Timișoara: AFC Dunărea Călărași a plecat cu un punct după ce a evoluat pe un teren jalnic…Ripensia- Dunărea 1-1 apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole