Ținute potrivite pentru petrecerea de Botez

de WTA.ro

Este acea perioadă a anului în care petrecerile se țin lanț. Dacă te afli aici, suntem convinși că vara aceasta ai cel puțin un eveniment pe care trebuie să îl onorezi cu prezența. Unul dintre cele mai comune evenimente este fără îndoială botezul. Fie că este dedicat micuțului/micuței tale, că participi în calitate de nașă sau ești doar invitat, următorul aspect este comun pentru toată lumea: alegerea ținutei potrivite. 

În primul rând alegerea ținutei depinde de localul unde va avea loc petrecerea, dacă este un eveniment restrâns sau de amploare, dacă este impus un cod vestimentar sau libera alegere. În cazul unui botez clasic însă trebuie să luăm în considerare faptul că nu este un eveniment de gală, iar rochiile fastuoase nu sunt tocmai potrivite în acest context. 

De asemenea, dacă ești mama copilului, nașa acestuia sau o rudă apropiată, este permis să ieși în evidență și cu ajutorul ținutei pe care o vei purta. Îți recomandăm în special rochiile care îți conferă un plus de eleganță, dar sunt și comode în același timp. Lejeritatea este un aspect destul de important având în vedere că vei petrece destul de mult timp în acea ținută. 

De obicei, botezul este împărțit în două momente importante: ceremonia religioasă ce are loc în Biserică și petrecerea de după, organizată într-un local pentru a sărbători creștinarea micuțului/micuței. Multe persoane aleg ținute diferite pentru aceste două etape. Astfel, îți recomandăm: 

Pentru ceremonia religioasă este recomandat să te orientezi către o ținută extrem de lejeră deoarece vei petrece destul de mult timp în picioare, cu atât mai mult dacă ești nașa sau mama copilului și trebuie să iei parte și la tradițiile creștinești din timpul botezului. De asemenea, pentru biserică este recomandată o ținută decentă. O rochie midi, vaporoasă sau un compleu elegant, precum modelele de mai jos sunt potrivite pentru acest moment. 

Cele mai citite articole

 Rochia din voal plisat roz îndeplinește toate condițiile pentru ceremonia religioasă. Lungimea este potrivită, iar croiala lejeră va fi un avantaj major. Mânecile sunt scurte și evazate și este accesorizată cu o fundă maxi cu paiete pe umăr. 

 Dacă ești adepta compleurilor, acest costum albastru format din bluză și fustă este cu siguranță ce ai nevoie. Materialul din stofă elastică este extrem de lejer și îți conferă libertate de mișcare. 

Pentru petrecere – Libertatea de alegere este mai mare. Poți selecta dintr-o gamă variată de rochii de seara superbe. Te poți orienta către culori mai puternice, inserții de paiete sau franjuri. Eleganța este importantă, însă și confortul. Îți recomandăm rochia de ocazie bleu cu dantelă florală argintie. Este combinația perfectă dintre cele două aspecte. Este un model ce îți va complimenta din plin formele, oferind bun-gust și grație. 

Bineînțeles că totul ține și de gusturile tale personale și de stilul care te caracterizează cel mai bine. Important este să te simți bine în ceea ce porți pentru te bucura din plin de acest eveniment. Răsfoiește categoria vestimentară rochii de botez de la Trendland și cu siguranță vei descoperi modelul care să te cucerească. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa