Tips&tricks: cum sa alegi cea mai buna centrala Ariston pentru apartamentul tau

de WTA.ro

Confortul termic in apartamentul personal este un detaliu de care toata lumea trebuie sa preocupe. Alegerea celei mai bune centrale termice trebuie facuta intotdeauna cu rabdare si cu multa atentie, pentru ca aceasta sa fie suficient de puternica si sa incalzeasca toate incaperile din casa. Consumatorii care sunt in cautarea unei centrale pot citi in randurile ce urmeaza despre detaliile tehnice la care sa fie atenti atunci cand isi incep sesiunea de cumparaturi.

Puterea

Pentru inceput, important de stiut este ca centralele termice pot avea o putere mai mica ori mai mare, in functie de energia pe care o folosesc pentru incalzirea spatiului pentru care sunt destinate. De regula, puterea unei centrale variaza intre 24 Kw si 65 Kw, iar pentru apartamentele mici, de 2 camere sunt suficiente centralele termice cu o putere mai mica. In schimb, atunci cand spatiul din casa este unul mai mare, si puterea trebuie sa creasca exponential.

Combustibilul folosit de centrala Ariston

Un alt detaliu foarte important la care consumatorii trebuie sa fie atenti este referitor la tipul de combustibil utilizat. Ariston ofera utilizatorilor atat centrale pe gaz, care sunt printre cele mai comune, cat si centrale termice, care functioneaza pe baza de lemne si care sunt ideale pentru mediul rural sau pentru zona montana.

Daca centralele pe gaz sunt extrem de folosite in blocurile racordate la gaz, cele din a doua categorie sunt preferate indeosebi de persoanele care au acces foarte usor la lemne, in ciuda faptului ca solicita un nivel de intretinere mai ridicat.

Cele mai citite articole

Tehnologie utilizata

In ceea ce priveste tehnologia pe baza careia sunt realizate centralele, exista 3 categorii principale: centrale cu tiraj natural, centrale cu tiraj fortat in condesatie, respectiv centrale cu tiraj fortat. Daca modelele cu tiraj natural au intotdeauna nevoie sa fie prevazute cu un sistem de evacuare aditional, care sa fie instalat pentru eliminarea gazelor (un horn), cele cu tiraj fortat au capacitatea de a evacua gazele cu ajutorul unui sistem de aerisire inclus care este format dintr-un tub ce expuleaza foarte usor gazele.

Cat despre centralele cu tiraj fortat in condensatie, ele sunt cele mai costisitoare, insa si cele mai performante Ele nu au doar capacitatea de a evacua gazele arse, ci si capacitatea de recupera resturile de energie, pentru a le refolosi.

Design

In functie de locul in care sunt amplasate centralele, design-ul joaca si el un rol important in alegerea celor mai bune modele. Utilizatorii au la dispozitie centrale micute, dar puternice, care pot fi montate cu usurinta in apartamentele mici, precum si centrale mai mari, cu colturile frumos rotunjite, pentru a diminua riscurile de accidentare.

In acelasi timp, Ariston pune la dispozitia cumparatorilor si centrale care sa ii notifice atunci cand nivelul presiunii gazului sau al apei este mult prea scazut, astfel incat nivelul de siguranta din caminul personal sa fie intotdeauna unul ridicat.

Toate elementele de mai sus trebuie neaparat sa se afle pe lista lucrurilor pe care utilizatorii sa le caute la centralele pe care le vad in magazin!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa