Tips&Tricks pentru amenajarea băii cu plăci de marmură

de WTA.ro

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/marmura/baie

Băile sunt spații în care intimitatea contează la fel de mult ca și igiena și aspectul estetic. Pentru a exploata la maxim frumusețea băii tale este important să te ocupi de amenajarea acesteia în cele mai mici detalii. Iar marmura e de mare ajutor în acest caz. Ca să te convingi, am pregătit pentru tine câteva trucuri speciale de amenajare, care s-ar putea să îți fie de ajutor. 

O baie pare mai spațioasă dacă folosești plăci mari de marmură

Un mic secret al amenajarilor interioare este acela care ține de crearea unor iluzii cu privire la spațiu. Pentru a obține efectul unui spațiu mai mare te poți folosi chiar de elementele folosite pentru amenajare, în speță, chiar de plăcile de marmură. Poți alege placi de marmura pentru interior de diferite dimensiuni cu care să plachezi atât pereții cât și pardoseala, astfel încât să poți realiza un spațiu uniform și continuu. 

Marmura este o piatră naturală care se montează cu rosturi aproape inexistente drept pentru care discontinuitățile nu sunt chiar atât de vizibile. 

Marmura se pretează foarte bine combinațiilor

Dacă vrei o baie deosebită, atunci ar trebui să știi că marmura în combinație cu alte tipuri de piatră naturală oferă un aspect unic. Un avantaj major este faptul că venatura nu este la fel pe toate plăcile de marmură, iar acest lucru lasă posibilități de exploatare deosebite.

Cele mai citite articole

Marmura poate fi folosită în combinație cu travertinul, care, de asemenea, este o piatră naturală calcaroasă, deosebit de estetică, dar și în combinație cu granitul, al cărui model pestriț poate fi evidențiat cu ușurință de către marmură. Travertinul poate aduce un plus din punct de vedere estetic la nivel de culoare, oferind nuanțe calde de maro și bej, foarte apropiate de culorile lemnului natural; la rândul său, granitul acoperă o întreagă panoplie de nuanțe, de la roz, la roșu cărămiziu, maro sau chiar negru. 

Marmura albă se potrivește în orice tip de baie

Marmura albă este deosebit de elegantă și estetică, așa că nu va fi nicio surpriză că se va potrivi în orice context stilistic. Marmura albă este sticloasă, iar cristalele ei strălucesc într-un mod natural deosebit de estetic. Acest lucru va evidenția toate elementelor din baia ta. Poți opta pentru o cadă victoriană cu detalii aurii sau poți alege o placare mozaic în care să folosești granit negru. La nevoie, poți opta pentru o amenajare în stil roman, cu travertin și cădiță walk in pentru duș, pentru că în orice idee de amenajare marmura se va dovedi un element cheie.

Folosește un adeziv potrivit din punct de vedere al culorii

Marmura poate fi găsită în multe nuanțe, așa că va trebui să ai în vedere tipul adezivului folosit pentru aplicarea acesteia. Atenția trebuie să fie ridicată mai ales în cazul plăcilor de marmură deschise la culoare, acolo unde este nevoie de un adeziv deschis la culoare. 

Folosește marmură pentru pereți până la nivelul înălțimii tale

În general, nu se recomandă placarea pereților până la tavan, pentru a-i lăsa acestuia posibilitatea să respire. În acest fel, te protejezi împotriva apariția condensului, iar efectul estetic va fi mai puternic.

Iluminează cât mai eficient baia placată cu marmură

Placarea pereților cu marmură este eficientă și pentru că marmura are un efect de oglindire a luminii. Astfel, dacă montezi spoturi puternice și/sau aplice baia ta va deveni spectaculoasă de-a dreptul. De asemenea, tot datorită luminii, vei vedea că și elementele cromate ale băii vor arăta mult mai bine, iar spațiul va fi cu adevărat excepțional.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa