Tipuri de asigurări IT și ce poliță trebuie să-ți faci ca să-ți salvezi afacerea și angajații

de WTA.ro

Ultimii ani au fost, fără îndoială, anii digitalizării masive în companii, fie că vorbim despre IMM-uri sau despre multinaționale. Munca de acasă impusă de pandemie, schimbarea fluxurilor de lucru și a strategiilor de dezvoltare au determinat aproape toate organizațiile să implementeze soluții digitale complexe.

Această digitalizare masivă a atras și o creștere exponențială a atacurilor cibernetice de orice fel, astfel încât atât micile afaceri de familie, dar și giganții cu afaceri de milioane de euro, s-au trezit în fața unor amenințări fără precedent, care le pot pune în pericol viitorul în piață. Așadar, tot mai multe companii, atât din România, cât și din întreaga lume, au conștientizat importanța polițelor de asigurare în domeniul IT&C. 

Atacurile cibernetice nu sunt, însă, singura amenințare la adresa companiilor, în special a celor care activează în domeniul tehnologic. Erorile și neglijența de orice fel pot duce la pierderi masive pentru clienții cărora le oferă serviciile, care pot atrage după sine procese și plata unor despăgubiri care pot destabiliza ușor bugetul oricărei companii, indiferent de mărimea ei. De aceea, au apărut asigurările profesionale de IT care, achiziționate din timp, pot fi un colac de salvare atunci când o companie se confruntă cu o situație nedorită.

Tipuri de asigurări IT

Cele mai citite articole

Asigurările IT pot fi de mai multe tipuri, în funcție de necesitățile și riscurile la care se expune fiecare companie în parte. Leader Team Broker oferă următoarele tipuri de polițe:

Asigurare de răspundere civilă IT. Compania ta răspunde atunci când apar prejudicii financiare generate de gestionarea defectuoasă a proiectelor, de greșeli, omisiuni sau acțiuni ale angajaților. Asigurarea de răspundere civilă IT acoperă situațiile dovedite de management ineficient al datelor IT și a operațiunilor care vizează utilizarea internetului, inclusiv în situații care țin de anumite aspecte GDPR. În cadrul acestui tip de asigurare se poate opta și pentru elemente de acoperire precum siguranța rețelelor, prin care se pot proteja datele și drepturile de autor.

Asigurări IT pentru clădiri și echipamente. Asigurarea IT poate fi extinsă și la nivel de clădiri și echipamente, pentru că și acestea pot fi expuse riscurilor. Poți astfel, cu ajutorul asigurării IT să te bucuri de un backup în ceea ce privește incendiile, vandalismul, calamitățile și dezastrele naturale sau exploziile. Echipamentele, în cele mai multe dintre cazuri deosebit de scumpe, necesită asigurare pentru cazurile cele mai frecvente în care pot fi afectate de pericole. Pe lângă pericolele uzuale, îți poți asigura echipamentele și pentru cazul utilizării defectuoase, cum ar fi neglijență angajaților sau neatenția. Există situații când folosirea incorectă a echipamentelor poate aduce prejudicii chiar și altor companii, prin pierderea sau defectarea unor sisteme informaționale, caz în care o asigurare IT îți va fi cu siguranță necesară.

Asigurare IT de sănătate. Dacă vrei să ai grijă de angajații tăi și să le protejezi sănătatea, ai posibilitatea de a încheia și o poliță de asigurare de sănătate. Aceasta este concepută pentru a acoperi o serie de situații medicale, cum ar fi anumite tipuri de intervenții chirurgicale sau spitalizarea în anumite facilități sau unități medicale. De asemenea, se pot asigura și intervenții dentare.

Asigurare IT pentru autoturisme. Mașinile companiei tale sunt la fel de importante ca orice alt echipament, așa că și acestea pot fi asigurate, pentru cazul în care sunt vandalizate, furate sau lovite. Poți opta pentru o asigurare CASCO sau RCA în funcție de nevoile tale. Asigurarea IT pentru autoturisme este flexibilă și îți permite să ai în vedere situațiile pe care trebuie să le asiguri, în funcție de riscurile cunoscute ale companiei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa