Tipuri de experiente de vizitare a Muzeului Judetean de Arta Baia Mare (FOTO)

de WTA.ro

Tipuri de experiente de vizitare a Muzeului Judetean de Arta Baia Mare (FOTO)

Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» invita publicul sa viziteze expozitiile de arta alaturi de familie si prieteni, luand parte la activitati interactive si/sau multi-senzoriale!

“Am pregatit experiente pe placul fiecaruia, in functie de varsta, preferinte si afinitati: #LaNoiLaArta puteti explora galeriile cautand indicii, gasind tablouri sau regasind ipostaze citadine uitate.

❁ Pentru familiile cu copii de 4-6 ani am pregatit o sumedenie de experiente multi-senzoriale, pe care Asociatia Da’DeCe le-a pus in „Trusa de privit in muzeu”.

Trusa de privit in muzeu este un kit pedagogic adresat familiilor cu copii de 4-6 ani, elaborat special pentru Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» de catre educatorul muzeal Iulia Iordan si Asociatia Da’DeCe (Bucuresti) printr-un proiect cofinantat de AFCN. Ansamblul de elemente interactive, texturi si activitati faciliteaza vizita celor mici si a insotitorilor lor – parinti sau bunici – si ii ajuta sa inteleaga si retina semnificatia Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare. Trusa este disponibila in trei limbi: romana, maghiara (traducator drd. Timea Ferencz) si engleza (traducator Chuck Hubbard) si poate fi imprumutata gratuit de la casieria muzeului.

❁ Vizitatorii aventurosi pot face o plimbare “detectivistica” prin muzeu folosind aplicatia Questo si afland detalii nestiute despre picturi.

Questo este o aplicatie tip „vanatoare de comori”, care ofera vizitatorilor Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» posibilitatea parcurgerii unui tur interactiv al expozitiei permanente, construit ca un traseu ghidat de indicii si ghicitori. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din AppStore si Google Play. Aplicatia a fost dezvoltata de echipa de marketing a institutiei in colaborare cu fondatorii Questo cu ocazia Noptii Muzeelor 2018.

❁ Pasionatii de fotografie pot face o plimbare printre peisaje citadine baimarene, de-a lungul a mai bine de 100 de ani, vizitand expozitia interactiva de pictura si fotografie Safari Urban.

Cele mai citite articole

Expozitia temporara interactiva Safari Urban reuneste peisaje citadine din colectia Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de pictorii care au activat la Baia Mare incepand din secolul al XIX-lea, prezentate „in dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Autorii – vanatori de peisaje citadine, profesionisti sau doar pasionati – ai caror fotografii vor fi expuse pe simezele Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» sunt: Bogdan Adrian Deac, Anand Donca, Florian Gherman, Rafaela Greties, Cristina Griga, Gabor Gyrmathy, Tudorel Ilie, Anda Marin, Roxana Petrovan, Florentina Popescu, Ryo & Noian, Andreea Teliban.

Stim ca timpul petrecut alaturi de cei dragi e cel mai valoros, asadar, incepand de luna aceasta, Muzeul Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» pune la dispozitia publicului abonamentele de vizitare in grup a expozitiilor de arta, care contin sase bilete colective valabile pentru expozitia permanenta sau pentru cele temporare pe parcursul unui an calendaristic. Ele sunt disponibile in doua variante – familiale (30 lei) sau pentru elevi si/sau studenti (18 lei). Pretul standard al unui bilet de vizitare (expozitie permanenta + temporara) este de 7 lei pentru adulti si 3 lei pentru elevi si studenti la cursuri de zi”, au declarat reprezentantii institutiei de cultura.

Programul Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» este de marti pana duminica, intre orele 10,00 – 17,00. Accesul vizitatorilor se face pana la ora 16,30.

Expozitiile si activitatile de mai sus sunt disponibile pe toata durata programului de vizitare a muzeului, atat in timpul saptamanii cat si in weekend. Detalii despre expozitiile muzeului, activitatile interactive de vizitare (tur Questo, Trusa de privit in muzeu), gasiti pe blogul muzeului, la adresa https://muzeuldeartabaiamare.wordpress.com sau direct la sediul muzeului.

ZiarMM

The post Tipuri de experiente de vizitare a Muzeului Judetean de Arta Baia Mare (FOTO) appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole