Tipuri de gene false și cum îți ajuți clientele să facă alegerea potrivită

de WTA.ro

Varianta cea mai la îndemână pentru a avea un aer feminin și elegant chiar de la începutul zilei o reprezintă genele false. În era vitezei, timpul pare tot mai scurt pentru a duce la bun sfârșit toate sarcinile zilnice. Din acest motiv femeile renunță adesea la obiceiul de a petrece câteva zeci de minute în fiecare dimineață pentru a aplica un creion de ochi sau rimel pentru a intensifica privirea. 

Trebuie să știi că există mai multe tipuri de extensii gene, iar alegerea lor este importantă pentru a obține rezultatul final pe care fiecare femeie și-l dorește.

Ce tipuri de gene false există?

Pe piață există trei tipuri de gene, considerate cele mai populare și des utilizate: genele fir cu fir, cele grupate în mănunchiuri și genele tip bandă. 

Genele de tip bandă

Acest tip de gene se aplică dintr-o singură bucată cu ajutorul unui adeziv care se lipește la baza celor naturale. În general, sunt utilizate la ocazii speciale, pentru a finisa machiajul și pentru o oferi un plus de dramatism privirii. 

Genele în mănunchiuri

Cele în mănunchiuri sau buchete sunt utilizate în general de make-up artiști pentru femeile care fie au genele naturale extrem de rare și își doresc un look natural, fie pentru o oferi un plus de volum. Ele rezistă chiar și câteva zile și se desprind singure, fără să afecteze în vreun fel firele naturale. 

Genele fir cu fir

Genele fir cu fir sunt cele care au cucerit femeile, care se pot bucura acum de o privire intensă și de durată, fără să mai aplice zilnic mascara. Diferența față de celelalte două o reprezintă faptul că acestea durează câteva luni, fiind nevoie doar de întreținere periodică. Așa cum sugerează și denumirea, ele se aplică printr-un procedeu ce presupune atașarea pe firul natural a altor fire sub formă de extensii. 

Genele fir cu fir sunt de diferite lungimi și curburi, mai subțiri sau mai groase, în funcție de preferințele clientei, dar și de forma ochilor. 

Ce gene ți se potrivesc în funcție de forma ochilor

Forma ochilor, dimensiunea lor, apropierea și felul în care arată pleoapa sunt criterii în funcție de care se aleg genele pentru extensii. La acestea se adaugă și preferințele fiecărei cliente, asta pentru că unele își doresc un look natural, iar altele vor volum extrem.

În general extensiile de gene cu aspect natural, în care se aplică un sigur fir sau două pe fiecare geană naturală, sunt potrivite pentru orice formă a ochilor. 

Gene potrivite pentru ochi migdalați

Cele mai citite articole

Ochii migdalați au nevoie de un contur care să iasă în evidență, iar genele care au o curbură medie sunt perfecte pentru acest tip de ochi. Lungimea extensiilor se va alege în funcție de preferințele clientei, la fel și numărul de fire aplicate. Curbura C a genelor fir cu fir este potrivită pentru look-ul cât mai natural. 

Gene pentru ochi adânciți

Ochii adânciți au nevoie de un efect ceva mai glamour, iar genele cu un grad de curbare mai mare sunt excelente pentru că oferă expresivitate privirii. Pentru un plus de dramatism, potrivit inclusiv la machiajul de seară, alege o combinație de extensii pentru volum și alungire. 

Extensii de gene pentru ochi cu pleoapă căzută

Pentru clientele care au ochii cu pleoapă căzută e necesară aplicarea unor fire care să fie mai scurte în colțul interior, mai lungi spre cel exterior și unor înclinate, astfel încât să se obțină un efect care sa semene cu o linie de tuș. Marele dezavantaj al pleoapelor căzute este acela că machiajul aplicat pe ele nu se vede atunci când ochii sunt deschiși. În acest fel vor părea mai mari, iar privirea mai pătrunzătoare.  

Ochi rotunzi

Ochii rotunzi au nevoie de un efect de alungire, motiv pentru care sunt recomandate genele aplicate în mod crescător, cu fire mai lungi spre exterior. 

Ochi de pisică

Ochilor ușor oblici, denumiți și “ochi de pisică”, li se potrivesc deopotrivă genele cu bandă, care devin foarte simplu de aplicat dacă au firele crescătoare, adică scurte în colțul interior și ceva mai lungi spre exterior. Iar pentru clientele care își doresc priviri pătrunzătoare, care să dureze câteva luni, extensiile fir cu fir trebuie accentuate în colțul exterior. 

Ochi mari

Femeile care au ochii mari pot alege în general orice tip de extensii de gene, că la ele accentul va cădea mai pereu pe machiajul din partea de sus a feței. Lor li se potrivește cel mai bine un volum extrem. 

Ochi mici

Ochii mici seamănă cu ochii de pisică, motiv pentru care alegerea va fi asemănătoare. Se vor aplica gene mai scurte în colțul interior și ușor mai lungi spre exterior, pentru a-i alungi și a oferi impresia de eyeliner.

Ideale atât pentru femeile ocupate, cât și pentru cele care au genele prea scurte sau prea rare, extensiile de genele false îți vor contura ochii și îți vor pune în evidență privirea fără să mai depui vreun efort. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa