Top 10 cele mai bune ceasuri automatice

de WTA.ro

Este de la sine înțeles că unele dintre cele mai frumoase ceasuri din lume se încadrează în categoria ceasurilor automate. Ca urmare a reputației lor de primă clasă, ceasurile automate tind să fie scumpe. Acest lucru se datorează perioadei mari de timp care durează pentru a construi o singură piesă. În plus, fabricanții de ceasuri automate tind să folosească materiale premium pentru carcasă și cureaua lor, precum aur, titan și piele premium.

Ce este un ceas automat?

Ce este un ceas automat?
Sursa Foto: Pixabay

În esență, un ceas automat este un ceas care folosește energia cinetică generată de mișcările naturale ale utilizatorului. Ceasurile automate diferă de ceasurile mecanice deoarece nu necesită asistența purtătorului pentru a rămâne in funcțiune. Din acest motiv, mulți consideră ceasurile automate ca fiind de top în ce privește tehnologia ceasurilor in general. Datorită faptului că aceste ceasuri sunt supuse unui proces de producție extrem de complicat, care necesită sute de ore de munca și nivel ridicat de micro – inginerie, ceasurile automate sunt o alegere exclusivista.

Top 10 cele mai bune ceasuri automate

Sursa Foto: Pixabay

Ce companie fabrică cele mai bune ceasuri automate este o întrebare al cărui răspuns este foarte subiectiv. Unii colecționari preferă o estetică mai clasică, iar alții optează pentru o abordare modernă a stilului de construcție al ceasului.

 Un lucru este sigur, cu cât este mai mare prețul unui ceas automat, cu atât este mai probabil ca produsul să fie de excelentă calitate. În general, ceasurile automate au preturi începând cu 1.000 de dolari și pot atinge valori cu adevărat amețitoare. Unele ceasuri automate se vând pentru milioane de dolari la licitație, mai ales dacă sunt obiecte de colecție sau piese de epocă.

Care sunt cele mai bune ceasuri automate? Iată un top 10 cele mai cunoscute ceasuri:

10. Ceasuri automate Longines

Sursa Foto: Pixabay

Fondată de Auguste Agassiz în 1832 în Saint-Imer (Elveția), Longines este o filială a Swiss Watch Group din 1983. Cu un patrimoniu bazat pe tradiție, inovație și meșteșuguri sofisticate, brandul fabrică unele dintre cele mai căutate ceasuri automate, inclusiv Master Longines și colecțiile Longines Heritage.

Având mai mult de 200 de ani de istorie in fabricarea ceasurilor și oferind o atenție deosebită pentru detalii, Longines se asigură că fiecare ceas automat pe care îl produce exemplifică eleganța designului și performanța tehnică a mărcii. Cu o prezență în peste 150 de țări, brandul se mândrește cu multe colecții admirate de iubitorii de ceasuri automate.

9. Ceasuri automate TAG Heuer

Sursa Foto: Pixabay

Producătorul de ceasuri elvețiene de lux TAG Heuer este cunoscut pentru tehnologiile avansate și estetica designului. Colecțiile sale de ceasuri automate, cum ar fi TAG Heuer Carrera și Aquaracer, sunt produse de ultimă oră și proiecte apreciate de clienți.

Unele dintre cele mai legendare modele ale TAG Heuer, precum Carrera, sunt strâns asociate cu cursele auto. Carrera s-a inspirat din cea mai periculoasă cursă auto din Mexic, Carrera Panamericana, care a fost celebră în anii ’50. Până în zilele noastre, fiecare dintre ceasurile lor demonstrează cele mai înalte standarde de precizie.

8.Ceasuri automate Rado

Sursa Foto: Pixabay

Compania elvețiană de ceasuri Rado realizează unele dintre cele mai frumoase ceasuri automate din lume. Cu o serie de colecții deosebite, Rado este un brand popular la nivel mondial, care îmbină tradiția atemporală și stilurile ultramoderne pentru a crea produse superbe.

De la Rado Diastar la ceasul Hyperchrome, acest brand elvețian creează unele dintre cele mai impresionante ceasuri automate din lume. Estetica elegantă, dar masculină, a multor ceasuri Rado face din acesta o marcă foarte respectată atât în ​​Elveția, cât și în întreaga lume.

7.Ceasuri automate Ulysse Nardin

Sursa Foto: Pixabay

Poate unul dintre mărcile mai puțin cunoscute care figurează pe lista noastră cu cele mai bune ceasuri automate este Ulysse Nardin. Cu toate acestea, Ulysse Nardin este un nume de legendă în lumea orologeriei elvețiene și a ceasurilor automate in general.

Cele mai citite articole

Producând ceasuri automate deosebite care folosesc materiale de înaltă calitate și înțelepciune mecanică veche, Ulysse Nardin fabrica ceasuri dedicate pasionaților și colecționarilor din lumea întreagă. Aceste ceasuri au o valoare incredibilă, cu modele simple care încep de la aproximativ 5.000 de dolari și piese de colecție  Ulysse Nardin ajungând la sume de șase cifre.

Acest preț este o dovadă a calității și a moștenirii istorice admirate la nivel mondial a brandului Ulysse Nardin. Compania elvețiană continuă să producă ceasuri de inspirație nautica, ce îmbină tradiția respectată in timp cu tehnologia modernă.

6.Ceasuri automate Chopard

Sursa Foto: Pixabay

Cunoscut în toată lumea pentru ceasurile lor de lux, brandul Chopard este, de asemenea si o marcă populară de bijuterii. Compania elvețiană are o abilitate remarcabilă de a crea piese de lux. Manufacturarea veche a ceasurilor mecanice se îmbină cu tehnologia de ultima oră pentru a crea unele dintre cele mai frumoase ceasuri din lume.

De la ceasuri formale, până la piese din otel si cauciuc, ceasurile Chopard sunt variate și elegante. Cu popularitate globală și o reputație imensă, Chopard se situează frecvent în top zece cele mai valoroase mărci de ceasuri de lux.

Pentru mulți, deținerea unui ceas Chopard este vârful eleganței atemporale, acest titan elvețian al industriei continuând să obțină profituri in creștere indiferent de crize si situații de declin mondial.

5.Ceasuri automate Patek Philippe

Sursa Foto: Pixabay

Următorul nume ne duce înapoi în Elveția alături de una dintre cele mai apreciate mărci de ceasuri din lume. Patek Philippe este un reper pentru producătorii de ceasuri, un brand cu un patrimoniu inegalabil, care continuă să producă constant unele dintre cele mai frumoase ceasuri automate. Patek Philippe a fost lansat în 1851. De atunci, a fost sinonim cu tradiția și eleganța. Astăzi, brandul continuă să rămână popular printre cercurile colecționarilor de ceasuri de elită.

4.Ceasuri automate Vacheron Constantin

Sursa Foto: Pixabay

Unul dintre cele mai vechi branduri de ceasuri elvețiene, Vacheron Constantin a fost fondat in  Geneva anului 1755. Drept urmare, ceasurile de astăzi ale celebrului brand elvețian sunt un model privind moștenirea istorica și eleganța atemporală. Aceste ceasuri sunt considerate unele dintre cele mai valoroase . Acest nume este atât de renumit in industrie încât se spune chiar că Napoleon Bonaparte însuși a purtat Vacheron Constantin. Într-adevăr, un ceas potrivit pentru un împărat.

3.Ceasuri automate Audemars Piguet

Sursa Foto: Pixabay

Audemars Piguet, un adevărat titan al producției de ceasuri elvețiene, este un nume care este sinonim cu calitatea și luxul din întreaga lume. Fondată în 1875, marca produce un număr foarte limitat de ceasuri în fiecare an, ceea ce face ca Audemars Piguet sa fie unul dintre cei mai prestigioși producători de  ceasuri de pe glob.

În mod constant în fruntea producătorilor mondiali de ceasuri, această companie este renumită pentru calitatea mecanicii interioare a ceasurilor lor, precum și pentru estetica exterioară frumoasă și elegantă. Fiind unul dintre cele mai mari nume in ceasornicăria de lux, ceasurile Audemars Piguet sunt unele dintre cele mai scumpe din lume, unele modele fiind vândute pentru sume de mai mult de șase cifre.

2.Ceasuri automate Tissot

Sursa Foto: Pixabay

Tissot este un brand elvețian legendar de ceasuri care produce de câteva generații cele mai fiabile ceasuri automate din lume. Compania s-a lansat în 1853 în Le Locle – Elveția.

Încă de atunci, această companie de producție de ceasuri de lux a produs constant piese frumoase potrivite unei game variate de gusturi. De la frumosul ceas automat Tissot Balade la modelul T-Classic îndrăzneț, Tissot a creat de-a lungul anilor unele creații cu adevărat memorabile devenind modele clasice.

1.Ceasuri automate Rolex

Sursa Foto: Pixabay

O altă companie legendară de ceasuri elvețiene, Rolex este definiția elegantei când vine vorba de ceasuri automate de înaltă calitate. Ceasurile automate uimitoare ale mărcii sunt bine cunoscute, cu modele devenite iconice cum sunt ceasurile Datejust și Submariner. Ceasurile de înaltă performanță realizate de Rolex sunt inspirate din estetica clasică a ceasurilor elvețiene, folosind tehnologie de ultima oră.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa