Top 3 ajutoare pentru menținerea imunității organismului nostru

de WTA.ro

O imunitate puternică este necesară pentru oricine, indiferent de vârstă. Deoarece stilul de viață este, pentru majoritatea dintre noi, departe de a fi unul sănătos, din diverse motive, deseori organismele noastre au nevoie de ajutor.

Schimbările climatice, alimentația necorespunzătoare și stresul acumulat aproape zilnic ne afectează imunitatea naturală a organismului. Funcția imunitară este prezentă din primul moment al vieții noastre și se dezvoltă pe parcursul acesteia, însă, din cauza factorilor externi, puterea acesteia scade și riscurile de îmbolnăvire devin tot mai mari. Copiii sunt adesea monitorizați de părinți și de medicul pediatru, dar odată ce ajungem la maturitate, grija pentru sănătatea noastră scade, fiind adesea prea ocupați cu viața de zi cu zi și problemele apărute.

Imunitatea constă în mecanisme de apărare ce au ca scop atacarea și eliminarea virușilor, toxinelor și bacteriilor cu care intră în contact organismul nostru. Deseori, adulții își distrug sistemul imunitar printr-un stil de viață necorespunzător, ce implică mâncare săracă în nutrienți și bogată în grăsimi saturate, sedentarism, un consum prea mare de alcool și tutun și un somn insuficient.

Viața modernă, adoptată în special de cei care locuiesc în marile orașe, aduce, pe lângă beneficii, și foarte mulți factori ce ne îndepărtează de un stil de viață sănătos. Deoarece timpul nu mai este suficient pentru a ne îndeplini toate obligațiile zilnice, suntem constrânși să găsim soluții practice. Astfel, în loc să mergem în plimbare la muncă, alegem transportul în comun sau mașina personală și, în locul unor mese echilibrate, optăm pentru produse semipreparate sau sandviciuri rapide. 

Toate aceste alegeri nu fac decât să ne afecteze sănătatea și sistemul imunitar, motiv pentru care trebuie să acționăm rapid prin găsirea unor ajutoare pentru păstrarea unui organism sănătos. 

Cele mai citite articole

Iată care sunt câteva dintre ajutoarele de nădejde la care putem apela pentru a ne îmbunătăți imunitatea: 

  • Suplimente alimentare

Deoarece este imposibil să ne luăm necesarul zilnic de vitamine doar din alimentele consumate, avem adesea nevoie de ajutorul suplimentelor alimentare. Înainte să le luăm, este bine să consultăm un medic, pentru ca acesta să stabilească, în urma analizelor, care sunt vitaminele de care organismul nostru are nevoie. În general, majoritatea dintre noi avem nevoie de un surplus de vitamina C, D și zinc, iar recomandarea majorității medicilor sunt comprimatele de Molekin.

  • Mierea de Manuka 

Acest tip de miere este extras de către albine din florile arbustului de Manuka și are un gust fin  ușor aromatizat, de eucalipt. Este un produs tot mai căutat de către cei ce vor să obțină o imunitate mai puternică, dat fiind faptul că multe studii confirmă că mierea de Manuka, originală din Noua Zeelandă, are puternice proprietăți antibacteriene.

  • Remedii naturiste

Pământul ne oferă, de mii de ani, plante și fructe ce ne aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Însă, odată cu avansarea tehnologiei moderne și a medicinei, tainele medicinei naturiste au fost un timp uitate. Iată că, de câțiva ani, din ce în ce mai mulți oameni aleg să apeleze și la tratamentele naturiste complementare cu cele medicamentoase, fiind tot mai mulțumiți de rezultatele obținute. Pentru imunitate există un număr impresionant de plante al căror consum, în diferite moduri, aduce o diferență semnificativă.

Indiferent care sunt modalitățile preferate, imunitatea organismului uman trebuie susținută corespunzător, pentru a ne putea bucura de o viață activă.

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa