Ritmul de viață mult mai rapid, programul de lucru prelungit, precum și lipsa timpului liber i-au făcut și îi fac în continuare pe mulți să aleagă să își comande mâncarea în loc să o gătească. Acasă sau la birou, firmele de catering pot livra preparate foarte gustoase la prețuri accesibile, astfel că aceste afaceri au devenit un model de succes în ziua de azi.
Odată cu creșterile preturilor pentru alimentele de bază din care se fac mâncărurile, precum și al facturilor și al carburanților, reducerea costurilor a devenit un aspect important la care se gândesc din ce în ce mai mulți proprietari de afaceri.
Pentru a putea menține echilibrul între calitatea preparatelor și preturile acestora, iată 3 metode prin care poți reduce costurile dacă ai o firmă de catering.
Cum reduci costurile unei firme de catering pe fondul creșterii prețurilor
1. Încearcă să reduci consumul de energie electrică și gaz
Facturile la gaz și electricitate sunt de departe cele care au dus la scumpiri în lanț, firmele fiind direct afectate de aceste creșteri substanțiale. Așa că atunci când dorești să reduci cheltuielile, poți începe cu economisirea acestor resurse.
Chiar dacă pentru început costurile pot părea mai mari, schimbarea echipamentelor vechi cu unele cu eficiență energetică mai mare sunt, de fapt, o investiție care se poate amortiza în câțiva ani. De asemenea, micile schimbări precum utilizarea unor becuri economice este o idee mai ușor de implementat.
2. Alege cele mai bune oferte pentru achizițiile pentru afacerea ta
Cele mai citite articole
Pe piață sunt foarte mulți furnizori pentru firmele de catering, iar dacă până acum mergeai pe cei cu care erai obișnuit, poate ar fi timpul să cauți oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii tale. De exemplu, o firmă de catering are nevoie de tot felul de ambalaje și tacâmuri, iar caserola de unică folosință este una dintre cele mai folosite astfel de produse. Pentru a reduce cheltuielile, poți alege ambalaje care pot fi direct inscripționate, reducând astfel costurile legate de etichetare. Iar Evamar.ro pune la dispoziție astfel de soluții, indiferent de produsele pe care le livrezi.
3. Costurile carburanților, o altă cheltuială care poate fi ținută sub control
Prețul carburanților care fluctuează nu este de mare ajutor atunci când principala ta activitate se bazează pe livrările pe care le faci la domiciliile sau locurile de muncă ale clienților.
Dacă până acum nu ai avut în vedere o schimbare a mijloacelor de livrare, poate acum a venit timpul să iei în considerare această variantă. De la scutere la biciclete sau autoturisme electrice, poți folosi vehicule economice, astfel încât să nu pui prea multă presiune pe buget.
Deși prețurile au crescut, există modalități de a reduce cheltuielile, chiar dacă unele măsuri presupun investiții mai consistente pentru început. În funcție de mărimea afacerii, de specificul său și de orașul în care te afli, propunerile de mai sus te pot ajuta să ții sub control costurile fără a renunța la calitatea produselor pe care le oferi.
Sursa foto: Unsplash.com