TOP 3 orașe din România pe care să le vizitezi

de WTA.ro

Cerințele oricărui călător pentru explorare sau relaxare pot fi satisfăcute de diversele oferte turistice ale României. Poți găsi multe atracții turistice diferite în România, locații cu peisaje uluitoare, mănăstiri unice, cascade impresionante și castele reinventate, de care te poți bucura în vacanța ta.

Iată 3 orașe din România pe care să le vizitezi:

  1. Castelul de lut – Sibiu

Castelul de lut din Valea Zânelor, Sibiu, este o întreprindere privată care a luat naștere în 2014 și care a fost construită după ce proprietarii au văzut o replică a căsuței piticilor din basmul Albă ca Zăpada și au fost destul de inspirați să creeze un mic oraș de poveste cu asemenea căsuțe. Spunem că acest obiectiv turistic este un mic oraș deoarece, pe lângă obiectivul turistic în sine, mai găsești acolo magazin de suveniruri, un restaurant, locuri de joacă speciale pentru copii și chiar cazare. Designul inițial a avut la bază amestecarea mediul înconjurător, astfel încât să fii înconjurat de natură și să ai o experiență specială. Având în vedere că este unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță din România, trebuie să rezervi cu mult timp în avans dacă intenționezi să stai acolo.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării, una dintre cele mai pitorești regiuni ale României, oferă probabil cea mai interesantă trecere pe care o creează Dunărea prin țară. În fiecare an, un număr mare de vizitatori vin în această regiune pentru a experimenta relieful uimitor, croazierele pe Dunăre, pescuit, poteci montane uluitoare și peșterile din apropiere. Fața lui Decebal, sculptată în stâncă, este poate cea mai cunoscută destinație turistică din regiune. Diversitatea naturală a zonei îți permite să te concentrezi pe o mare varietate de activități. Vizitatorii pot închiria bărci pentru pescuit sau croazieră de la pensiunile din zonă, iar cei care doresc să facă ceva mișcare pot alege unul dintre traseele montane care îi vor duce suficient de sus pentru a le oferi o perspectivă uluitoare asupra Dunării.

Mănăstirea Voroneț – Suceava

Cele mai citite articole

Una dintre cele mai cunoscute instituții fondatoare ale voievodului Ștefan cel Mare este complexul mănăstiresc medieval cunoscut sub numele de Mănăstirea Voroneț. Cu picturile sale care încântă vizitatorii din străinătate, precum și din România, această mănăstire este unul dintre cele mai cunoscute și admirate obiective turistice. Mănăstirea Voroneț este un loc popular pentru persoanele care doresc o întoarcere la propria spiritualitate, precum și pentru cei care apreciază frumosul în general. Este recunoscută pentru picturile sale murale, care sunt considerate exemple remarcabile ale artei feudale moldovenești. Picturile murale biblice de pe fațada mănăstirii, care este cunoscută pentru albastrul său distinctiv, îi conferă individualitate. De asemenea, poți face și un tur al mănăstirilor din apropiere dacă vrei să te reconectezi cu tine, cu natura și cu spiritualitatea ta. Alege un zbor București Suceava cu Air Connect dacă îți dorești să vizitezi un oraș și un județ plin de istorie.

Indiferent unde mergi, lasă-te uimit de frumusețea locurilor pe care le vezi și vezi dacă nu te întorci din călătorie cu o nouă apreciere pentru tot ce este mai frumos despre România.

Sursă foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa