Top 4 stiluri de design interior populare în 2021

de WTA.ro

De-a lungul timpului, stilurile de amenajare interioară s-au schimbat foarte mult, aducând idei la care, cu siguranță, nu ne-am fi așteptat. Spre exemplu, stilul clasic și-a mai pierdut din utilizare, locul lui fiind luat de idei noi, inovatoare, care aduc avantaje mai mari. Descoperă care sunt stilurile de design interior populare în anul 2021, din care te poți inspira și tu pentru amenajarea casei tale.

Stilul scandinav

Foarte „la modă” în ultimii 3 ani, stilul scandinav aduce, poate, cele mai frumoase idei de amenajare combinate cu noutăți chiar și la nivelul accesoriilor și al decorațiunilor. Poți vedea aici câteva dintre cele mai inovatoare și estetice idei de accesorizare a mobilierului, pentru a te convinge că, uneori, frumusețea stă în lucruri simple. 

Mobilierul specific stilului scandinav este simplist, banal pe alocuri, însă, această simplitate aduce, de fapt, o ordine excepțională. Adesea, acesta schimbă în totalitate felul în care este percepută o locuință. Mobilierul modular, care oferă un spațiu amplu de stocare, bibliotecile sub formă de cuburi care permit ventilația corectă a zonelor și elementele de mobilare sau decor care atrag atenția spre spațiu sunt doar câteva dintre caracteristicile stilului scandinav, față de alte stiluri. 

Nu uităm nici de culoare. Stilul scandinav este caracterizat de nuanțe cât mai deschise, de la alb la nuanțe de pastel, fiind destul de asemănător din acest punct de vedere cu minimalismul.

Stilul minimalist

Din ce în ce mai multe persoane optează pentru un stil de viață minimalist, iar adesea acest lucru are implicații și în ideile de decorare a locuințelor. Stilul minimalist impune folosirea a cât mai puțin din orice, încercând astfel să conducă spre o utilizare rațională a spațiului și a resurselor. Dulapuri mai mici, garderoba capsulă, bucătăria mobulară, biroul sau masa extensibilă sunt doar câteva dintre elementele definitorii care marchează stilul minimalist.

Stilul modern

Cele mai citite articole

Asemănător stilului scandinav, stilul modern implică foarte mult utilizarea mobilierului futurist, cu închideri aparente sau aproape inexistente, dar și a ideilor noi și inovatoare de folosire a unor obiecte de mobilare și utilare. Diferite sertare folosite pentru a stoca lucruri sau delimitarea spațială a bunurilor reprezintă accente ale stilului modern. O caracteristică aparte a acestui stil este cea care presupune utilizarea oglinzilor și a amenajărilor cu cât mai multe oglinzi, lucru unic, indiferent de stilul asupra căruia ne-am opri cu analiza. 

Stilul modern este fiabil și caută întotdeauna să aducă o soluție la orice problemă sau să rezolve anumite carențe pe care alte stiluri nu au reușit să le acopere. Modernismul înseamnă, de asemenea, și culoare, curaj și îndrăzneală, lucru care se vede chiar și în zona de amenajare interioară a locuințelor.

Maximalismul

La polul opus minimalismului, ideea de maximalism aduce o pată de culoare în stilurile anului 2021. Maximalismul folosește straturi foarte bine definite care atrag atenția asupra unor detalii. Deși, din exterior, poate părea un stil ușor dezordonat, în realitate, maximalismul este despre ordine, despre asortarea culorilor sau despre amenajarea unor zone prin punerea în evidență a detaliilor. Specifice acestui stil sunt imprimeurile intens colorate, nuanțele tari, în general, tapetul foarte viu și orice alt element decorativ care se potrivește amenajării propuse. 

Fiecare stil în parte aduce noi caracteristici pe care merită să le implementezi în locuința ta. Firește, nu vei putea face un mix de tendințe, însă, specialiștii recomandă să ne rezumăm la un stil principal. Mai apoi, ca ramificație a acestuia, putem construi și o zonă de relaxare căreia să îi atribuim și elemente specifice altui stil.

Stilurile de design sunt, în general, linii directoare. Ele doar ne arată tendințele și direcția acestora, însă, opțiunile sunt personale și subiective. Alege inspirat stilul casei tale și nu uita că tendințele vin și pleacă dar tu trebuie să te simți mereu bine în locuința ta.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa