Top 5 accesorii necesare pentru alergare

de WTA.ro

Tabăra celor care aleargă câștigă din ce în ce mai mulți adepți, de la an la an, datorită ușurinței cu care această activitate fizică se poate desfășura, pe suprafețe diferite și în condiții meteo ce pot varia semnificativ. 

Pentru ca beneficiile alergatului să poată fi sesizabile chiar de la primele ieșiri, este important ca sportivii să pună preț nu doar pe calitatea hainelor și a pantofilor sport, ci și pe funcționalitatea anumitor accesorii din echipamentul pentru jogging. 

Iată top 5 accesorii necesare pentru alergare:

1. Smartwatch 

Cu ajutorul unui smartwatch, poți analiza în timp real progresele pe care le realizezi pe traseul ales pentru a alerga. Un astfel de device, conectat la aplicația specifică de pe smartphone, monitorizează o listă variată de parametri: pulsul, caloriile arse, distanța, viteza etc.

Majoritatea modelelor se conectează rapid la telefon, cu ajutorul tehnologiei Bluetooth. Ulterior, valorile parametrilor sunt salvate în aplicație, pot fi descărcate sub formă de PDF, se pot compara cu cele ale altor utilizatori, sau se pot trimite pe mail unui trainer / medic. 

2. Husă de braț pentru smartphone 

Poți lua cu tine smartphone-ul pe traseu, însă nu este nevoie să îl mai ții în mână, dacă ai fixată de braț o husa pentru depozitarea sa în siguranță. Alege un model realizat din material cauciucat, ce se poate regla prin sistem de prindere velcro (arici). 

Acest accesoriu important pentru echipamentul de alergare îți permite să asculți playlist-ul tău preferat, sau să monitorizezi direct pe smartphone parametrii mai sus amintiți, în cazul în care încă nu ai la dispoziție un smartwatch. 

3. Ochelari de soare 

Cele mai citite articole

Include în echipamentul dedicat acestui sport ochelari de soare cu lentile polarizate. Utilizarea unui astfel de accesoriu are un dublu rol extrem de important: (1) protejează împotriva razelor nocive UVA și UVB; (2) asigură o vizibilitate excelentă pe traseu. 

Cei mai buni ochelari de soare pentru alergat se fixează foarte bine pe forma capului și sunt prevăzuți cu o ramă din material ușor, dar cu proprietăți ce garantează o rezistență foarte bună, în cazul unui impact de intensitate medie sau redusă. 

4. Bidon de hidratare 

Acest accesoriu contribuie semnificativ la îmbunătățirea experienței din timpul unei sesiuni de jogging, în special în sezonul cald, permițându-i alergătorului să aibă la îndemână lichidele necesare pentru antrenament. 

Pentru o astfel de activitate fizică, se recomandă bidoanele de hidratare de dimensiuni reduse de 150 ml sau de 200 ml. Recipientele mai încăpătoare, de 500 de ml – 1000 de ml sunt potrivite pentru sesiunile mai lungi sau pentru alergarea indoor. Deoarece alergatul este un sport dinamic, iar bidonul de hidratare ar putea genera un real disconfort se recomandă să utilizezi și o centură sau să optezi pentru un recipient special cu mâner ajustabil.  

5. Centură pentru depozitare

Purtarea unei centuri pentru depozitare îți permite să ții în siguranță recipientul pentru apă, cheile de la casă ș/sau mașină sau chiar smartphone-ul, în lipsa unei huse pentru braț. Din nou, ai la îndemână o altă soluție cu ajutorul căreia poți avea mâinile libere, în timpul turelor date. 

Îți recomandăm să comanzi online o centură pentru depozitare prevăzută cu un număr de recipiente adaptat nevoilor tale, prevăzute cu sisteme de închidere sigure. De asemenea, asigură-te că modelul de care ești interesat se poate ajusta rapid la circumferința taliei. 

Include în echipamentul pentru alergare toate aceste accesorii esențiale, pentru a te bucura și mai mult de beneficiile uimitoare oferite de această activitate fizica!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa