Top 5 aspecte la care să fii atent atunci când cumperi o casă

de WTA.ro

Te-ai hotărât să renunţi la traiul în apartament şi să experimentezi viaţa la casă? Cumpărarea ei poate fi un proces solicitant, dar îl poţi uşura dacă ştii dinainte ce să cauţi şi, mai ales, cum să alegi casa perfectă. 

Mutarea de la apartament la casă este visul multora dintre noi. Alegerea casei ideale este una dintre deciziile care îţi schimbă viața. Vizitarea unui număr mare de case până la identificarea celei care îţi va deveni cămin poate fi solicitantă. În acest sens, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a porni căutarea. Cheia este să îţi păstrezi priorităţile stabilite pe tot parcursul procesului de căutare a casei. 

Iată care sunt lucrurile importante la care trebuie să fii atent atunci când porneşti în căutarea casei tale de vis:

  • Prețul

Prețul este un criteriu foarte important atunci când ești în căutarea casei în care vei construi atât de multe momente frumoase alături de cei dragi. Având deja stabilită o sumă maximă în care dorești să te încadrezi, vei evita pierderea timpului cu vizionarea unor oferte peste buget. 

Atunci când stabilești suma, trebuie să ții cont de mai multe aspecte, precum locația casei, dimensiunea suprafeței construite și a terenului disponibil, utilitățile existente și calitatea materialelor folosite la construcția sa. 

  • Locația 

Dacă prețul se poate negocia și designul interior poate fi schimbat, locația este un aspect asupra căruia nu vei putea interveni ulterior. Astfel, dacă îți dorești să locuiești în apropierea unei școli bune sau a unei stații de transport în comun, vizionează doar case ce întrunesc aceste condiții. Ulterior, nu vei mai putea face această schimbare decât mutându-te. 

  • Calitatea construcției

Sunt multe aspecte ce pot fi modificate cu ușurință ulterior, cum ar fi curtea interioară, parchetul, gresia, faianța, ușile și culoarea pereților. Însă atunci când vine vorba de structura casei, lucrurile sunt mai greu de schimbat. Pentru a evita costuri și timp pierdut ulterior, acordă din start o atenție deosebită calității materialelor și a manoperei. 

Cele mai citite articole

Pentru a fi o investiție sigură și inteligentă, o casă trebuie să aibă, printre altele, o izolatie termica reflectiva. Prezența acesteia îi va oferi căminului tău eficiență, confort și rezistență în fața intemperiilor.  

  • Bucătăria

Deși oamenii au tendința de a acorda o atenție deosebită livingului și dormitoarelor, bucătăria se dovedește a fi locul unde o familie petrece mai mult timp. Dacă până acum ai locuit la bloc, cu siguranță că ai suferit din cauza lipsei de spațiu. 

Acum este momentul cel mai bun de a-ți îndeplini visul de a avea o bucătărie spațioasă, cu suficiente spații de depozitare. Acum nu va mai fi nevoie să cauți modelele slim ale electrocasnicelor preferate și poate chiar vei putea să achiziționezi o ladă frigorifică independentă sau un frigider side-by-side. 

  • Curtea

Spațiul exterior va fi unul din locurile preferate ale familiei tale. Mai mult ca sigur că unul din motivele pentru care ați decis să faceți trecerea de la traiul în apartament la cel la casă este și dorința de a petrece mai mult timp în aer liber. Așadar, atunci când vizionezi casele de vânzare, ia în calcul și mărimea terenului din jurul casei.

Nu puțini sunt cei care și-au descoperit, odată cu mutarea la casă, și pasiunea pentru grădinărit, acesta devenind un hobby relaxant. Chiar dacă acesta nu va fi și cazul tău, poți fi sigur că o terasă sau un foișor îți va prinde bine pentru a petrece cât mai mult timp de calitate cu oamenii apropiați. 

Acestea sunt cinci dintre lucrurile importante la care trebuie să fii atent atunci când ești în căutarea unei case. Deși poate fi un proces obositor, va deveni rapid o amintire dragă de care întreaga familie își va aminti. Acesta va fi locul vostru unde veți petrece clipe memorabile împreună pentru o perioadă lungă de timp. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa