Top 6 activități în aer liber pentru toată familia

de WTA.ro

Indiferent de sezon, ieșirile în aer liber reprezintă momente de sănătate și distracție, atât de necesare pentru toți membrii familiei. În special copiii sunt cei care se vor bucura de orice ocazie în care pot alerga, pot pescui, se pot da cu rolele sau pot merge cu bicicleta. Acestea sunt doar câteva dintre ideile de activități pe care le-am pregătit pentru tine și familia ta. 

Beneficiile asociate cu petrecerea timpului în aer liber sunt nenumărate, iar medicii sunt primii care să confirme această afirmație. Imediat după ei sunt psihologii, care ne explică cât de mult contează să fim alături de copii și, nu în ultimul rând, antrenorii de la diferite sporturi ne învață despre reducerea nivelului de cortizol (respectiv stres) atunci când facem mișcare frecventă în aer liber. Nu doar starea de sănătate va beneficia de îmbunătățiri semnificative, ci chiar și funcțiile cognitive, inclusiv memoria sau concentrarea. Iar anumite studii afirmă că miopia la copii poate fi redusă ori chiar stopată, dacă aceștia sunt expuși la cât mai multe activități în aer liber și dacă este limitat timpul petrecut în fața ecranelor. 

Dacă ești în căutarea unor idei pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber, alături de familia ta, citește în continuare recomandările noastre: 

Plimbați-vă cu bicicleta, cu trotineta sau cu rolele

Fiecare membru al familiei își poate alege mijlocul de transport favorit, iar plimbarea poate să înceapă. Indiferent ce alegeți, echipamentul de protecție nu trebuie să lipsească, iar sticla cu apă în rucsac este și ea importantă. Dacă vrei să faci o achiziție de top în perioada următoare, vezi modelele de bicicletele pentru femei de pe Glowmania.ro. Ciclismul este o activitate grozavă, atât pentru adulți cât și pentru copii. Cei mici pot beneficia de roți ajutătoare, astfel încât distanțele parcurse să fie cât mai mari.  

Fața-ascunselea

Cine nu iubește acest joc al copilărie, care implică multă alergare, emoție și adrenalină? Veți avea nevoie de un spațiu securizat, astfel încât cei mici să nu se rătăcească ori să se accidenteze. Ideal este o curte de țară, dar puteți să vă jucați și în parc, atâta timp cât cel puțin un adult veghează în permanență la siguranța copiilor. 

Parcul de distracții

Cele mai citite articole

Senzațiile pe care le veți simți în roller coaster sunt unice, iar toboganele de modă veche vor aduce în prim-plan amintiri de mult uitate. Piscinele, cursele de mașini ori zonele special amenajate pentru diferite jocuri pe echipe, sunt doar câteva dintre atracțiile de care vă puteți bucura într-un parc de distracții. 

Grădinărit

Dacă aveți la dispoziție o curte cât de mică, puteți grădinări împreună, indiferent dacă asta înseamnă să strângeți frunzele ori să udați florile. Activitățile în grădină sau în livadă, sunt educaționale pentru cei mici, care vor învăța valoarea muncii lor. De asemenea, vor afla multe informații interesante despre plante, insecte, animale, culturi sau dăunători. 

Mergeți la picnic

Masa la iarbă verde este întotdeauna o idee bună. Puteți pregăti de acasă ceva gustos și care să reziste la temperatura ambientală, fără să se altereze, iar odată ajunși în parc sau la pădure, nu trebuie decât să întindeți o păturică. Aranjați mancarea frumos pe farfurii, turnați limonadă în paharele de unică folosință și bucurați-vă de momentele petrecute împreună. 

Ridicați zmeie

O zi cu puțin vânt este ideală pentru a ridica zmeie și pentru a alerga împreună cu cei mici în aer liber. Este fascinant să reușești să așezi zmeul pe o pală de vânt, iar apoi să îi desfășori ața, astfel încât să poată fi purtat de curenți, cât mai sus. Copiii adoră această activitate, chiar dacă poate fi puțin cam dificilă pentru ei, cel puțin prima în parte. Dar, cu puțin ajutor din partea părinților, odată ce zmeul este purtat de vânt, pot prelua ghidarea lui și se pot bucura de aceste momente unice. 

În funcție de anotimp, de pasiunile voastre și de locația în care vă aflați, ai libertatea să creezi cele mai frumoase momente în aer liber. Toate activitățile menționate în acest articol sunt benefice pentru starea generală de sănătate, iar timpul petrecut împreună vă ajută să vă conectați și să construiți amintiri de neuitat.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa