Top 6 cele mai populare culori pentru fatada casei

de WTA.ro

Top 6 cele mai populare culori pentru fatada casei

Fațada casei este primul lucru pe care oricine îl vede; este ca o carte de vizită, creând o primă impresie despre clădire. Așadar, culoarea folosită pentru vopsirea fațadei este, fără îndoială, foarte importantă.

Opțiunile sunt nelimitate atunci când vine vorba de culorile pentru fațada casei. Ai nenumărate variante de nuanțe și texturi, însă atunci când faci această alegere, asigura-te că optezi pentru o vopsea rezistentă la condițiile meteo ale zonei unde este amplasată clădirea. Îți prezentăm în continuare cele mai populare 6 culori pentru fațada casei.

1. Alb

Albul este, fără doar și poate, cea mai folosită și populară culoare pentru fațadele caselor. Clădirile vopsite în alb au un aer de curățenie și, la fel ca în cazul hainelor, albul se potrivește cu aproape orice altă culoare. Este o variantă potrivită pentru case construite în diferite stiluri arhitecturale, precum cel modern sau clasic. Tonurile calde de alb, precum albul cremos, se situează în topul tendințelor ultimilor ani. Poți folosi astfel de culori pentru întreaga suprafață a fațadei sau doar pentru accente. Pe macostore.ro găsești vopsele lavabile pentru exterior în diferite nuanțe de alb.

2. Gri

După alb, griul este probabil următoarea culoare folosită deseori pentru vopsirea fațadei. Fiind o culoare neutră, se potrivește cu albul, dar și cu multe alte culori. Griul este o alegere modernă și recomandată pentru casele mari și impunătoare, oferind un aer curat și elegant.

Există pe piață vopsele în diferite nuanțe de gri, printre cele mai populare numărându-se griul luminos, care are tonuri calde și este o alternativă excelentă pentru clasicul bej.

3. Bej

Cele mai citite articole

Bejul este o culoare deschisă care, spre deosebire de alb, în loc să respingă razele soarelui, le acceptă într-o măsură potrivită. În lunile de vară, o fațadă vopsită în culoarea bej are o foarte mică influență asupra căldurii din interiorul clădirii. În ciuda faptului că este o culoare folosită de sute de ani, bejul este potrivit și pentru casele moderne. Pentru un impact vizual mare, poate fi combinat cu nuanțe puternice. 

4. Galben

Galbenul este o culoare care se folosește frecvent atât pentru interiorul clădirilor, cât și pentru fațada acestora. Fiind o culoare deschisă, dă un aer vesel casei atunci când pereții exteriori sunt vopsiți în galben. Se potrivește în combinație cu alb, dar și cu multe alte culori.

5. Albastru

Este recomandat ca albastrul să fie folosit în combinație cu alb sau alte culori deschise pentru ca aspectul vizual rezultat să fie unul plăcut ochiului și interesant. Este o culoare folosită deseori pentru vopsirea caselor de la malul mării, însă nu este o regulă.

6. Verde

Verdele pal și cel pământiu se numără printre nuanțele în trend, popularitatea lor datorându-se aspectului natural pe care îl dau fațadei. Fiind inspirate de natură, aceste tonuri sunt potrivite atât pentru casele mari, cât și pentru cele de mărimi medii sau mici.

Alege culoarea fațadei în funcție de locul unde este amplasată casa și de aerul pe care îți dorești să-l inspire clădirea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa