Top mărci baterii auto

de WTA.ro

Bateria mașinii este una dintre cele mai importante componente ale automobilului dumneavoastră. Bateria este folosită pentru a porni sistemul electric al mașinii, dispozitivele electronice, alimentarea sistemului de iluminare (faruri), etc.

Bateriile necorespunzătoare sau defecte generează probleme  în sistemul electronic al mașinii și pun presiune asupra altor componente esențiale. Pentru a vă ajută pentru alegerea celei mai bune baterii, va oferim un top cu cele mai bune mărci de baterii auto.

10. Monbat

Sursa Foto: Google

Grup prezent în peste 60 de țări și oferind aplicații în numeroase industrii, Monbat este o companie bulgară de prestigiu.

Fiind unul dintre cei mai importanți producători de baterii din Europa, grupul Monbat operează sub două segmente principale de afaceri : baterii cu plumb și acumulatori de înaltă putere Li-Ion.

9. Landport

Sursa Foto: Google

Compania Landport a luat ființă în anul 1993 și de atunci s-a dezvoltat continuu pentru a deveni un lider pe piață de acumulatori din Europa. Landport face parte din grupul Louwman, care cuprinde importatorii olandezi de autoturisme Toyota, Lexus și Suzuki. În prezent, Landport dezvoltă  cu succes  operațiuni comerciale în 30 de țări europene împreună cu partenerul belgian Accu Viks.

8. Duracell

Sursa Foto: Google

Duracell este cea mai cunoscută și vândută baterie din lume, având în vedere cota de piață. Este cel mai bun producător de baterii alcaline de înaltă performanță, baterii speciale și acumulatori. Marca Duracell s-a lansat în 1965, și treptat a ajuns un simbol global, cunoscut pentru devotamentul față de calitate, durabilitate și rezistență

7.Tudor

Sursa Foto: Google

Grupul mondial Exide fabrică baterii Tudor, iar câteodată sunt comercializate sub marca Exide Premium.Rxide Tehnologies are o istorie îndelungată și și-a clădit reputația unui brand solid și respectabil. Tehnologiile AGM și Classic Plumb- Acid sunt astăzi cunoscute și apreciate în întreagă lume.

7. Rombat

Sursa Foto: Google

Rombat este cel mai important producător de baterii auto din România și lider al pieții românești din anul 1997. De peste 20 de ani, bateriile auto Rombat sunt mereu îmbunătățite tehnologic , pentru a oferi clienților satisfacția calității, eficientă și cel mai bun raport calitate-preț.

Tipuri de baterii Rombat:

·       Baterii auto Rombat AGM

·       Baterii Rombat EFB – (tehnologia Enhanced Flooded Battery)

·       Baterii auto Rombat Premier cu tehnologia super Calciu

·       Rombat Tornadă este destinată autoturismelor de capacitate redusă

6. Caranda

Sursa Foto: Google

Cele mai citite articole

Caranda este o companie românească ce produce baterii în 1991, la București. Acumulatorii auto Caranda folosesc tehnologia Că- Că sau pe cea cu aliaj Plumb-Calciu expandat, nu necesită întreținere și oferă  garanție de 2 ani care acoperă defectele de fabricație.

Caranda Durabila, Caranda Forza și Caranda Maxima sunt alegerile potrivite când vine vorba de aceste baterii de fabricație românească

5.Yuasa

Sursa Foto: Google

Yuasa Battery este producătorul numărul 1 mondial de baterii moto. Majoritatea mărcilor de motociclete cunoscute folosesc  baterii Yuasa (Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki). Cu o experiență de peste 35 de ani că fabricant de baterii, Yuasa oferă garanția calității și a tehnologiei de ultima ora, fiabilitate și întreținere redusă în timp.

4.Macht

Sursa Foto: Google

Bateriile auto Macht sunt din ce în ce mai cunoscute în România și au devenit baterii de încredere pentru fiabilitatea lor. Compania oferă șoferilor tehnologii de ultima generație înglobate în fabricarea bateriilor Macht, pentru cele mai diverse nevoi de alimentare cu energie.

Toată gama de baterii Macht a fost creată pentru a asigura o durata mare de viață, o rată de auto descărcare mai scăzută față de  bateriile auto tradiționale, precum și funcționalitate în parametri normali, chiar și în condiții meteo extreme.

3.Banner

Sursa Foto: Google

Compania Banner a fost fondată în anul 1937 de către Vorarlberg de Artur Bawar cu sediu în Austria.

Banner a fost printre primele firme producătoare de baterii din Europa care a fabricat baterii auto pentru mașini preîncărcate în anul 1968 și a lansat în 1980 acumulatori auto Pb-Că. fără întreținere

Bateriile Banner sunt folosite de mulți producători de autovehicule precum BMW, VW, Skoda, Mercedes pentru dotarea primară a autovehiculelor.

2.Varta

Sursa Foto: Google

Gama de baterii auto Varta reprezintă o alegere perfectă dacă vrei standarde înalte de calitate, reducere a emisiilor și consum de carburant scăzut. Mulți producători auto celebri au ales baterii Varta pentru  dotarea autovehiculelor. Varta înseamnă tehnologii creative și investiția în inovație a mărcii.

 Primii acumulatori Li-Ion folosiți de autovehiculele hibride sunt produși de Varta, dar și cele mai bune baterii plumb-acid cu tehnologia Johnson Controls Power Solutions. Varta Blue Dynamic sau Vartă Silver Dynamic sunt printre cele mai cunoscute și folosite baterii Varta.

1.Bosch

Sursa Foto: Google

Bosch este probabil cel mai cunoscut producător de piese și baterii auto. Firma fabrică și electrocasnice și scule și unelte pentru construcții și amenajări grădini. Compania, înființată de către Robert Bosch, s-a concentrat pe crearea diverselor aparate de uz casnic și instrumente și utilaje tehnice. În 1927 , Bosch produce prima pompă pe injecție pentru motoarele diesel.

Primul model de baterii Bosch a fost fabricat în 1922, pentru motociclete iar din 1927 a început producția de serie pentru acumulatori cu carcase din cauciuc, iar după 1955 din plastic.

Concluzii

Sursa Foto: Pixabay

Atunci când alegeți bateria auto, țineți cont de recomandările din cartea auto a mașinii dumneavoastră. Puteți să va interesați la service ce amperaj și ce dimensiuni trebuie alese pentru baterie, iar un plus de capacitate este mereu binevenit, dar fără să depășească 30% față de nivelul indicat de producător. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa