Tot ce trebuie să știi despre parchetul laminat

de WTA.ro

Când vine vorba de alegerea podelelor din casa ta, poate fi copleșitor să determini care este opțiunea potrivită nevoilor tale. Chiar dacă cel mai probabil știi deja care sunt preferințele tale în materie de nuanțe (ceea ce te poate ajuta să restrângi câmpul de opțiuni), tot va rămâne o mare varietate de modele din care trebuie să alegi.

Una dintre cele mai populare opțiuni de pardoseli din perioada contemporană este parchetul laminat. Pentru mulți proprietari de locuințe care iubesc aspectul lemnului masiv, dar nu dețin bugetul necesar, parchetul laminat s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune, elegante și eficiente alternative disponibile. Cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, unele mărci de top au investit în design și producție și au creat pardoseli de înaltă calitate, cu aspect autentic. 

Ce este parchetul laminat? 

Parchetul laminat este o pardoseală sintetică. Acesta a fost dezvoltat și proiectat pentru a arăta ca o pardoseală din lemn sau piatră, fiind format din 4 straturi: stratul superior – asigură durabilitate, rezistență la uzură și pete; stratul decorativ – este realizat din hârtie imprimată ce îi conferă aspectul final; stratul de suport – constă în fibre de lemn cu densitate ridicată ce îi asigură fermitate; stratul inferior – asigură stabilitate plăcii. Unele tipuri de pardoseli laminate de înaltă calitate sunt complet impermeabile.

În ce încăperi din casă poți adăuga parchet laminat? 

Cele mai citite articole

Parchetul laminat este extrem de versatil. Îl poți utiliza în aproape orice încăpere din locuința ta. Este suficient de rezistent pentru a face față uzurii zilnice, astfel încât reprezintă o alegere perfectă pentru holuri, livinguri și dormitoare. Pe germanquality.ro vei găsi modele frumoase de pardoseli laminate, potrivite pentru orice stil de amenajare și care vor aduce un aspect nou și proaspăt camerelor din locuința ta.

Pentru încăperile în care riscul de umezeală este crescut, precum bucătăriile sau camerele tehnice, alege parchet laminat cu rezistență crescută la umezeală sau parchet vinil SPC. Pe germanquality.ro găsești parchet laminat din gama EGGER, care beneficiază de caracteristici precum: material de înaltă calitate cu o rezistență crescută; lemn prelucrat doar cu substanțe naturale; tehnologie antistatică; rezistență la umezeală; strat suport din plută integrat ce absoarbe sunetele de impact; sistem de montaj Click It (asigură o montare simplă și rapidă). Produsele disponibile sunt, de asemenea, adecvate pentru încălzirea în pardoseală. 

Egger PRO Classic 12/33 EPL015 Parchet laminat, bej (stejar valley afumat) – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/egger-pro-classic-12-33-epl015-parchet-laminat-bej-stejar-valley-afumat.html

Avantajele parchetului laminat

  • Parchetul laminat este puternic și durabil, ideal pentru zonele aglomerate.
  • Datorită stratului superior protector, nu se decolorează la lumina soarelui. 
  • Majoritatea tipurilor de parchet laminat sunt adecvate pentru încălzire în pardoseală, permițând transferul eficient al căldurii.
  • Există o gamă extrem de variată de nuanțe și modele dintre care poți alege: cu aspect de stejar, nuc, pin, salcâm, piatră, metal sau beton. 
  • Este un tip de pardoseală foarte igienic. Este ușor de curățat și nu permite acumularea de praf sau murdărie.
  • Orice tip de parchet laminat este ideal pentru locuințele cu animale de companie, suprafața superioară acționând ca un strat rezistent la zgârieturi. 

Opțiunile pentru parchetul laminat sunt infinite. Acesta reprezintă o alegere foarte populară pentru pardoseli și va continua să fie datorită raportului calitate-preț avantajos, a ușurinței de montare și a întreținerii reduse.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa