Tot ce trebuie să știi despre transporturile de marfă rutiere

de WTA.ro

Economia mondială se bazează într-o mare măsură pe transporturile de marfă, de aceea, o serie variată de alternative facilitează în momentul de față schimburile comerciale rapide, între entități economice de pe Glob: pe cale maritimă, aeriană, feroviară și rutieră

Transporturile de marfă rutiere își găsesc un loc binemeritat în acest clasament, oferind o suma extinsă de beneficii agenților economici care doresc să realizeze schimburi comerciale cu entități aflate chiar și în cele mai îndepărtate destinații de pe continent. 

Iată cele mai importante aspecte de precizat, în privința transporturilor rutiere de marfă: 

Ce se înțelege prin “transport rutier de marfă”?

Acest concept presupune deplasarea mărfurilor și a altor bunuri în scop comercial, dintr-un punct de încărcare către un punct de desfacere, pe baza unui autovehicul specializat în securizarea și transportarea unei încărcături specifice. 

Pe baza acestei descrieri simplificate, putem face legătura cu gama variată de autovehicule specializate, menite să transporte marfa către cele mai îndepărtate destinații la care există acces rutier rutiere, în cele mai sigure condiții și conform clauzelor contractuale, semnate între firma transportatoare și compania beneficiară: 

 • Autovehicule pentru transport de mărfuri și bunuri generale; 
 • Autovehicule pentru transport de mărfuri perisabile; 
 • Autovehicule pentru transport de mărfuri periculoase; 
 • Autovehicule pentru transport în regim de grupaj; 
 • Autovehicule pentru transport agabaritic; 
 • Autovehicule pentru transport cu un anumit regim de temperatură; 
 • Autovehicule pentru transport cu mase sau dimensiuni depășite; 
 • Autovehicule pentru transportul altor vehicule; 
 • Autovehicule pentru transportul unor vehicule specializate. 

Ce avantaje asigură transporturile de marfă rutiere? 

Această modalitate de relocare a mărfurilor reprezintă în momentul de față cea mai la îndemână soluție la care vânzătorii și cumpărătorii de bunuri au acces. Iată principalele motive care ne determină să susținem acest lucru: 

 1. Putere de pătrundere foarte mare către punctele de desfacere

Comparativ cu transporturile de marfă navale, aeriene sau feroviare, cele pe cale rutieră se bazează pe o infrastructură complexă, fapt ce favorizează expedierea mărfurilor (în majoritatea cazurilor) chiar până în (sau cât mai aproape de) spațiile pentru depozitare. 

Cu ajutorul soluțiilor din flota proprie, pe care o firmă de transport rutier de marfă le poate pune la dispoziția companiilor beneficiare, se pot realiza servicii de la furnizor către cumpărători, atât în țară, cât și în străinătate. 

Mai mult decât atât, nu putem ignora faptul că puterea de pătrundere foarte mare, pe care o asigură acest tip de transport al mărfurilor, permite evitarea unor costuri suplimentare pe transporturi adiacente. Iată câteva exemple: din port într-un anumit depozit; din gară într-o hală a companiei destinatare; din hangarul aeroportului către o firmă aflată la peste 200 km. 

 1. Posibilitatea de adaptare a transportului la contexte specifice 

Cele mai citite articole

Datorită faptului că un transportator rutier de marfă are la dispoziție o listă extinsă de rute, din care poate alege cea mai fericită variantă pentru particularitățile unei anumite curse, timpii de expediție înregistrați pot fi cât mai apropiați ca valoare de cei estimați. 

Mai mult decât atât, pentru onorarea obligațiilor contractuale, stabilite de comun acord cu o companie beneficiară, un operator logistic și de transporturi rutiere în sistem de grupaj va stabili coordonatele unei expediții și în funcție de următoarele variabile: 

 • Specificul încărcăturii transportate; 
 • Distanța până la destinație; 
 • Timpul de tranzitare estimat;
 • Implicațiile legislative ale expediției; 
 • Calitatea șoselelor de pe traseu; 
 • Evenimente apărute în mod inopinat samd

Un transportator cu experiența poate acoperi toate aceste variabile cu soluții menite să asigure cele mai bune condiții pentru relocarea bunurilor dintr-un punct A într-un punct B, în cel mai scurt timp posibil și conform prevederilor legale sub incidența cărora operează. 

 1. Ofertă foarte bună pentru companiile beneficiare

Entitățile comerciale care doresc să expedieze sau să primească mărfuri pe cale rutieră au la dispoziție în piață o mulțime de opțiuni, astfel încât să poată semna un parteneriat de durată cu un transportator loial și apt pentru a-și onora obligațiile contractuale. 

Comparativ cu alte ramuri ale transporturilor de marfă, cea pe care rutieră permite libertatea de a cauta și de a alege un prestator de servicii potrivit pentru a garanta următoarele beneficii competitive: 

 • Experiență în transporturile de marfa rutiere naționale și internaționale; 
 • Profesioniști dedicați proiectului și capabili să deblocheze situații delicate; 
 • Parc auto descris de diversitate, alcătuit din autovehicule ce pot transporta cu succes bunuri din industrii variate: construcții, bunuri de larg consum, produse farmaceutice și de beauty, materii prime pentru industria alimentară samd 

Romsped Cargo: Prima opțiune în transporturi de marfă rutiere

Expertiza semnificativă în industria transporturilor de marfă rutiere ne recomandă că fiind un partener logistic la care poți apela cu încredere, atunci când dorești să expediezi sau să primești marfă.   

Abordăm fiecare nouă expediție cu același nivel ridicat de seriozitate, astfel încât succesul acesteia să se bazeze în primul rând pe strategiile implementate cu succes de experții Romsped Cargo. 

Proiectăm și implementăm soluții distinctive, pe baza unui management bine organizat, adaptat la cele mai noi tendințe europene din industria transporturilor de marfă rutiere. 

Eficacitatea, flexibilitatea și profesionalismul sunt valorile în jurul cărora compania Romsped Cargo s-a dezvoltat pe piața de transporturi de marfă rutiere din România, consolidand în timp parteneriate durabile cu nume precum: Lafarge, Bamesa Oțel SA, Martur Automotive, Petroserv, GSP, Foradex, Conarg, Romfor, MCI Inginerie, Fontana și alții

Romsped Cargo. Soluții în transport, fără frontiere! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa