Tradiții de sezon: 4 pași pentru a realiza curățenia de primăvară

de WTA.ro

După un sezon rece, dominat de gradele scăzute din termometre și schimbările frecvente de temperatură, primăvara reprezintă un moment de tranziție în viața noastră. Vremea începe să se încălzească treptat, astfel încât creează un ambient propice pentru reamenajarea locuinței. Asociată de cele mai multe ori cu venirea sărbătorilor pascale, curățenia generală poate fi efectuată atât la casă, cât și în cadrul apartamentelor de la bloc. Stilul de lucru diferă în funcție de preferințele și dorințele fiecărei persoane, însă, specialiștii în domeniu recomandă să începeți procesul de sus în jos, pentru a menține praful la distanță. Așadar, se șterg ferestrele pe interior și exterior, se curăță dulapurile înalte, lustrele și ușile, folosind o cârpă din bumbac și soluții special destinate suprafețelor vizate. Pentru a menține linia productivității, începe curățenia generală cu încăperile care necesită un efort mai mare pentru finisare — baie, bucătărie — urmând ca dormitorul și living-ul să fie păstrate pentru sfârșit. Astfel, pentru a eficientiza operațiunea de curățenie, am selectat câțiva pași, care te vor îndruma. 

Începe cu bucătăria

Un spațiu des folosit de toți membrii familiei, bucătăria necesită o curățenie temeinică, pentru a elimina murdăria, praful și bacteriile din toate colțurile camerei. Respectând ordinea amintită anterior, scoate toate piesele de veselă din dulapuri, șterge polițele și renunță la vasele folosite rar, cu scopul de eficientizare a spațiului. Verifică alimentele din frigider și congelator, deoarece pot exista produse expirate, care ocupă inutil locul. Curăță fiecare aparat electrocasnic din bucătărie, igienizează aragazul, cuptorul și organizează blatul de lucru eficient, pentru a te bucura mereu de spațiu suficient pentru gătit. 

Continuă cu baia 

Baia este un sanctuar, un loc sigur, unde confortul și relaxarea sunt principiile de bază pentru amenajare. Umiditatea ridicată din baie dăunează în egală măsură pereților, cât și sănătății tale. Din acest motiv, spală fiecare suprafață cu soluții speciale care omoară microbii și impuritățile. Dacă folosești o perdea de duș, îți sugerăm să o împrospătezi printr-o curățare la mașina de spălat. Chiar dacă este confecționată dintr-un material special, rezistent la apă, perdeaua se murdărește din pricina depunerilor de săpun și a vaporilor de apă. În plus, nu neglija cabinetul cu produse cosmetice. 

Urmează sufrageria 

Cele mai citite articole

O cameră în care toată lumea se adună frecvent, cu scopul de a petrece timp de calitate alături de prieteni și familie, sufrageria trebuie să aibă mereu un aspect curat și îngrijit. Așază fiecare obiect decorativ la loc, șterge praful acumulat pe abajurul lustrei, becuri, dulapurile înalte, rafturi suspendate, spală perdelele și draperiile. Pentru covor, folosește un aspirator care îți facilitează accesul până în cele mai înguste zone ale camerei, păstrând puterea constantă pe toată durata utilizării sale. 

Finalizează curățenia în dormitor 

Dormitorul reprezintă spațiul în care îți închei ziua, te odihnești și relaxezi după îndeplinirea tuturor sarcinilor de lucru. Așadar, transformă camera în acord cu preferințele tale. Cu siguranță ai strâns de-a lungul anului o mulțime de piese vestimentare în dulap. Golește rafturile, probează hainele și împarte-le în două categorii: de păstrat și donat. În ceea ce privește patul, piesa principală a dormitorului, întoarce salteaua, curăță suprafața ei cu un detergent special destinat materialelor textile și alege o lenjerie de pat nouă, în culorile primăverii.  

În final, casa este oaza ta de liniște, în care te bucuri de prezența celor dragi, în timp ce te relaxezi citind o carte sau urmărind serialul preferat. Acordă-i atenția cuvenită de fiecare dată! 

Sursa foto: Shutterstock.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa