Tratamentele dentare High-Tech – cum a evoluat stomatologia?

de WTA.ro

Majoritatea oamenilor au avut măcar o dată în viață frică de mersul la dentist. Este adevărat că acest lucru era cauzat de tratamentele dureroase și după care te recuperai greu, însă acea vreme a trecut. În prezent, mersul la dentist nu presupune durere aproape deloc datorită noilor tehnologii cu care se lucrează într-un cabinet. Tu știi care sunt acestea?

Iată evoluțiile high-tech apărute în cabinetul unui dentist!

1. Tratamentele de prevenție

Cel mai ușor mod de a scăpa de o problemă dentară este reprezentat, bineînțeles, de prevenirea ei. Astfel, noile tehnologii de curățare profesională ajută la menținerea igienei orale intacte și contribuie și la sănătatea gingiilor. Dertartrajul se face prin instrumente cu ultrasunete, care vă scapă de tartru și, implicit, de respirația urât mirositoare. Procedura durează câteva minute și nu este deloc dureroasă, iar dacă o realizați regulat, sunt șanse minime să aveți mari probleme dentare în viitor.

O altă metodă preventivă pentru bolile gingivale constă în proceduri cu terapie laser sau plasmolifting gingival pentru regenerare celulară. Acestea sunt măsuri de protecție și tratare a gingiilor, având beneficii asupra întregii sănătăți dentare.

2. Tratamente pentru probleme complexe

Pe lângă anesteziile locale care au îmbunătățit cu mult experiența în scaunul unui dentist, există dotări interesante pentru toate procedurile de tratament dentar. Spre exemplu, în cazul unui implant de dinte la Cisomedical, se folosesc materiale biocompatibile cu organismul uman, fiind insezizabil la nivel estetic. Se lucrează în mai multe etape, astfel încât lucrarea să fie perfectă și să nu existe alte probleme pe viitor care ar implica costuri și mai mari pentru a fi reparate.

Cele mai citite articole

Și tratamentul cariilor nu mai este ce a fost, în prezent fiind folosite materiale de ultimă generație, care preiau culoarea naturală a dintelui, dar și forma și mărimea acestuia, fapt ce îmbunătățește aspectul dentar.

3. Tratamente pentru estetica dentară

Sănătatea dentară este esențială pentru calitatea vieții, dar un zâmbet frumos contribuie și el, cu siguranță, la starea de bine. Astfel, noile tehnologii destinate esteticii dentare vă pot ajuta să obțineți acel zâmbet perfect și strălucitor. Acum oamenii pot opta pentru fațete, o soluție rapidă și de durată pentru cei ce nu au încredere în ei din cauza aspectului dentar. Acestea nu se pătează, indiferent de alimentele pe care le consumați (un beneficiu pe care un dinte natural nu îl are).

De asemenea, albirea profesională se realizează în numai 30 minute, având un rezultat instant. Unii oameni preferă să facă acest procedeu singuri acasă, însă nu numai că nu este la eficient, dar este și periculos, putând afecta smalțul dinților.

Vizitele la dentist nu mai trebuie percepute atât de terifiante precum erau în trecut. Evoluția noilor tehnologii stomatologice și existența anesteziilor locale oferă pacienților oportunitatea de a-și trata problemele dentare fără durere și într-un timp cât mai scurt. Astfel, poți opta pentru procedurile dentare high-tech cu încrederea că îți vor schimba viața în bine. Tratamentele vor rezulta în sănătate dentară, dar și în sănătatea întregului organism, inclusiv la nivel psihologic, recăpătând încrederea în tine.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa