Trecerile de pietoni din oraș vor fi MAI SIGURE, în urma proiectului POL Tîrgu Mureș!

de WTA.ro

În prima ședință a Consiliului Local din acest an s-a adoptat proiectul depus de consilierul local POL Tîrgu Mureș, Tatár Lehel, privind suprailuminarea a 30 de treceri de pietoni din municipiul Tîrgu Mureș cu sisteme de iluminat inteligente, echipate cu surse LED și controlabile de la distanță. 

Având în vedere numărul mare de pietoni călcați pe trecerile de pietoni în condiții de vizibilitate redusă, unele accidente soldându-se cu decesul victimei, se impune suprailuminarea urgentă a acestora, se arată în comunicatul POL Tîrgu Mureș.

Deși s-a procedat deja la supraluminarea mai multor treceri de pietoni, soluția folosită nu este una inteligentă, sunt doar niște corpuri de iluminat mai puternice montate deasupra trecerilor. Cele două probleme principale ale acestora sunt că acestea se aprind/sting deodată cu restul sistemului de iluminat public iar în cazul bulevardelor cu mai mult de două benzi, sunt insuficiente pentru iluminarea benzilor de circulație din mijloc, se mai precizează în comunicat.

Viceprimarul Sergiu Papuc a propus realizarea unor ”perdele luminoase” deasupra trecerilor de pietoni, după modelul celor din Oradea, iar în urma amendamentului depus de consilierul POL Tîrgu Mureș, Pápai László Zsolt, s-a adoptat hotărârea prin care se vor suprailumina 30 de treceri de pietoni, iar metoda folosită se va alege funcție de particularitățile fiecăruia.

Cele mai citite articole

Între timp, la ședința Comisiei de Circulație din data de 4 februarie s-a discutat această problemă, reprezentanții Poliției Rutiere susțin ideea supraluminării trecerilor de pietoni și ne vor furniza o listă cu locurile cele mai periculoase pentru a întocmi o listă de priorități. Am aflat că la Reghin s-a implementat acest sistem în urmă cu doi ani, iar după suprailuminarea trecerilor de pietoni, pe acestea nu s-a mai întâmplat niciun accident mortal. Așadar, așteptăm cu nerăbdarea punerea în aplicare de către Primărie a proiectului votat, a menționat Pápai László Zsolt.

⚠‼? În ce considerați mai important să investească primăria: Modernizarea trecerilor de pietoni sau în chermeze și concerte "gratuite"⁉ https://bit.ly/380FrLJ

Publicată de Mures Stiri pe Miercuri, 5 februarie 2020

MS / Foto: traffictechnologytoday.com

Cele mai citite articole