Trei idei pentru o locuință inteligentă și eficientă

de WTA.ro

Tehnologia a evoluat rapid în ultimii ani și a schimbat atât modul de viață al oamenilor, cât și stilul în care aceștia aleg să-și conceapă locuințele. Astfel, dispozitivele inteligente au devenit din ce în ce mai căutate, ele trecând de la statutul de „capriciu” la cel de necesitate.

Majoritatea sistemelor moderne au capacitatea de a contribui la eficientizarea timpului și energiei, dar și a costurilor legate de întreținerea caselor, acesta fiind motivul pentru care sunt extrem de apreciate. Dar cum piața este extrem de ofertantă, am creat o scurtă listă cu câteva dispozitive care vor aduce confort în viața ta și se vor dovedi indispensabile imediat ce vei începe să le folosești.

Electrocasnice moderne și practice

Timpul este prețios și, din fericire, acum poți apela la o serie de electrocasnice care să te ajute să gestionezi totul mult mai eficient. Nu doar telefoanele au devenit smart, ci și o serie de aparate atât de necesare în locuință, precum sunt și cele mai recente modele de cuptoare. Acum ai posibilitatea să cumperi aparate care pot fi conectate la telefonul tău prin diverse aplicații și cărora le poți seta ora de pornire, oprire și durata procesului de gătire. De asemenea, nu uita de utilitatea unui aspirator robot pe care îl poți lăsa în casă să curețe după ce fiecare membru al familiei a părăsit locuința. În plus, lista ta privind electrocasnicele trebuie să conțină un uscător de rufe și o cafetieră digitală, care să aibă funcție de pornire și oprire automate.

Cele mai citite articole

Becuri și prize inteligente

Nu de puține ori ți s-a întâmplat să te gândești dacă ai oprit cuptorul sau ai scos fierul de călcat din priză, nu-i așa? Tocmai de aceea, achiziționarea unor prize inteligente trebuie să se afle pe lista priorităților tale. Acestea pot fi controlate de pe telefon sau tabletă și vor contribui atât la siguranța familiei tale, cât și la bugetul acesteia. De asemenea, poți opta pentru instalarea unor becuri inteligente, care, la fel ca prizele, au capacitatea de a fi controlate prin aplicații sau chiar comenzi vocale. Nu doar că vor fi comod de utilizat, dar vei putea alege ce fel de lumină să ofere și la ce intensitate.

Siguranță și economie

Datorită funcțiilor pe care dispozitivele le pot îndeplini, o casă inteligentă îți oferă un grad de confort destul de greu de atins într-o locuință tradițională. Acest lucru este valabil și pentru ceea ce înseamnă siguranță și securitate. Astfel, poți opta pentru implementarea unor sisteme antiefracție sau anti-incendiu, care te vor proteja. De asemenea, pe lângă camerele video pe care le poți instala și care vor transmite un mesaj de alarmă la detectarea unor mișcări prin senzorii speciali, poți opta pentru încuietori smart, pentru care nu vei mai avea nevoie de chei. Mai mult, pentru confortul tău și al membrilor familiei, poți achiziționa un sistem care să-ți permită să controlezi căldura din locuință atunci când lipsești de acasă. Imaginează-ți ce bine te vei simți când într-o iarnă geroasă vei ajunge acasă și te vei bucura de o casă călduroasă. În plus, utilizarea unui sistem smart te va ajuta să economisești, facturile la căldură fiind uneori și cu 25% mai mici, potrivit studiilor realizate.

Sursă foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa