Trei infractiuni de contrabanda constatate ieri de politistii de investigare a criminalitatii economice

de WTA.ro

Trei infractiuni de contrabanda constatate ieri de politistii de investigare a criminalitatii economice

Trei infractiuni de contrabanda constatate, amenzi in valoare de 28.000 de lei aplicate, confiscarea unor tigari de contrabanda si a unor sume de bani – acestea sunt rezultatele unei actiuni desfasurate ieri de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice.

Actiunea organizata ieri a avut scopul de a descoperi si combate faptele ilicite care se comit in domeniul comertului ilicit cu produse alimentare, pe raza municipiului Baia Mare. Astfel, pe tot parcursul zieli de ieri politistii au efectuat controale la sediile a 36 de societati comerciale si persoane fizice.

Ca urmare a activitatilor, au fost constatate trei infractiuni de contrabanda. Au fost intocmite dosare penale si sub coordonarea procurorilor de caz se continua cercetarile in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a persoanelor implicate in comiterea infractiunilor constatate. Tigarile de contrabanda gasite, in valoare de aproximativ 1.200 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, conform IPJ Maramures.

Cele mai citite articole

De asemenea, politistii au aplicat patru sanctiuni contraventionale, trei la O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si una la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Valoarea amenzilor aplicate a fost de 28.000 lei si a fost dispusa ridicarea a numerar a sumei de 1.335 lei, bani proveniti din activitati comerciale ilicite.

ZiarMM

Foto arhiva

The post Trei infractiuni de contrabanda constatate ieri de politistii de investigare a criminalitatii economice appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole