Trump are un termen limită pentru a decide dacă va participa la audierile din Congres

de WTA.ro

Trump are un termen limită pentru a decide dacă va participa la audierile din Congres

Congresul SUA i-a acordat preşedintelui Donald Trump o săptămână pentru a decide dacă avocaţii săi intenţionează să prezinte martori şi probe în procedurile din cadrul anchetei care ar putea duce la punerea oficială sub acuzare a acestuia în următoarele săptămâni, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Trump are un termen limită pentru a decide dacă va participa la audierile din Congres

Trump are un termen limită pentru a decide dacă va participa la audierile din Congres

Conisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor, care urmează să înceapă săptămâna viitoare să analizeze posibilele articole din ancheta care îl vizează pe Trump, trimiţându-i o scrisoare de două pagini prin care îl înştiinţează că are termen până pe 6 decembrie, la ora 17:00, pentru a specifica acţiunile avute în vedere în cadrul procedurilor de punere sub acuzare ale Comisiei.

Procedurile stabilesc regulile prin care preşedintele poate, să prezinte martori, să aducă dovezi şi să depună observaţii.

Preşedintele Comisiei, democratul Jerrold Nadler, a stabilit acelaşi termen şi pentru parlamentarii republicani din comisie care trebuie să-i comunice dacă intenţionează să prezinte probe şi martori şi a programat o şedinţă pe 9 decembrie pentru a examina problema.

Cele mai citite articole

Comisia Juridică este de aşteptat să organizeze o serie de proceduri de acţiune în justiţie, inclusiv o şedinţă iniţială, miercuri, în cadrul căreia experţii juridici urmează să depună mărturie despre motivele constituţionale ale acţiuiie. Comisia l-a invitat pe Trump să participe la audiere şi i-a oferit termen până duminică la ora 18.00 pentru a spune dacă va participa el sau echipa sa de avocaţi.

Ancheta analizează dacă Trump a abuzat de puterea sa pentru a face presiuni asupra Ucrainei pentru anchetarea rivalului său politic Joe Biden şi o teorie a conspiraţiei promovată de Trump că Ucraina, nu Rusia, a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa