Un buzoian a ajuns la Psihiatrie după ce a vrut să incendieze locuința concubinei

de WTA.ro

Crește numărul cazurilor de violență domestică, pe fondul izolării la domiciliu. Un bărbat de 36 de ani a fost internat, marți seară, la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca după ce, băut fiind, a încercat să incendieze locuința concubinei sale în vârstă de 52 de ani, din municipiul Buzău.

Cei doi sunt împreună de circa 15 ani. Pe 21 aprilie, scandalul a pornit de la reproșuri reciproce, pentru ca apoi femeia să fie agresată de partenerul de viață. Victima a reușit la un moment dat să ia telefonul și să sune la 112.

Polițiștii sosiți la intervenție au emis un ordin de protecție și l-au invitat pe bărbat la secție. Acesta s-a încuiat în casă și a aruncat cu combustibil în jur, amenințând că dă foc locuinței. Proprietara casei le-a permis polițiștilor să intre în forță și să-l ridice pe agresor.

Cele mai citite articole

În cele din urmă, scandalagiul a fost imobilizat și transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca unde a fost internat.

Pe fondul izolării în casă, în luna martie 2020, în judeţul Buzău au fost înregistrate cu 14 cazuri de violenţă domestică, mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului 2019.

Cele mai multe situaţii de acest fel, luna trecută, au fost în mediul rural – 37, în timp ce în urban au fost înregistrate 35 de cazuri. Numărul este dublu faţă de luna martie 2019, când au fost sesizate 17 cazuri.

Luna trecută, în 65 dintre cele 72 de cazuri, agresori au fost bărbaţii, în timp ce în luna martie a anului trecut situaţia a fost identică în 49 dintre cele 58 de cazuri. În peste 60% dintre cazuri, episoadele de violenţă au avut loc între soţ/soţie ori concubini. În restul situaţiilor, protagonişti au fost părinții cu copiii.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa