Un director de școală din județ scuză ”greșeala” ministrului Educației: Și eu aș fi procedat la fel

de WTA.ro

În timp ce sindicaliștii din educație sunt scandalizați de vizita ministrului Monica Anisie în școli din Ialomița invocând faptul că în timpul desfășurării orei, cadrele didactice nu pot fi perturbate de nicio autoritate şcolară sau publică, un director de școală din Bistrița-Năsăud îi ia apărarea și spune că ar fi procedat la fel.

Este vorba de Vali Ganea, directoarea Școlii ”Florian Porcius” din Rodna.

”Dezbatere mare: a greșit cumva ministrul? Să răspundă numai cei care nu au greșit niciodată!
1. Grija pentru copii trebuie să ne preocupe pe toți!
2. Mărturisirea greșelii (oare cine nu greșește?) este supusă mereu iertării și doar sufletele nobile pot face asta! Este un exercițiu duhovnicesc prin care ne desăvârșim ca oameni….
Și eu știu OMUL Monica Anisie! Ce s-a văzut la TV a fost doar o reacție de moment… Nimeni nu e perfect! Toti suntem supuși greșelii la un moment dat și acționăm uneori fără să stăm prea mult pe gânduri atunci când situația o impune…
Să ne obișnuim să gândim frumos, să ne obișnuim să alungăm gândurile rele și să nu-i mai judecăm pe cei din jur după o reacție de moment…
Și eu aș fi procedat la fel în acele momente. Ar fi primat emoționalul fără să iau în calcul că e prezentă presa. Asta denotă că ne pasă, că iubim excesiv elevii.
De elevi cine mai are grijă? Cu siguranță, această intenție bună e greșit înțeleasă!”, a scris Vali Ganea pe Facebook.

Cele mai citite articole

Profesoara Vali Ganea a obținut în 2017 funcția de director al Școlii ”Florian Porcius” din Rodna prin concurs. Este absolventă a Facultății de Litere din Baia Mare, unde, în 2018, și-a susținut teza de doctorat.

Reprezentanții FSLI susțin că nicio autoritate, nici măcar poliția, nu are dreptul să tulbure ora și consideră vizita ministrului o adevărată „descindere”, care a avut drept rezultat „umilirea” în fața copiilor a unei învățătoare pe care Monica Anisie a auzit-o, din afara clasei, că țipa la copii. Ministrul a intrat peste cadrul didactic la oră, însoțită de jurnaliști, și i-a atras atenția asupra comportamentului neadecvat la clasă.

„Pedagogic nu se face așa! Chiar dacă doamna învățătoare a folosit un ton mai ridicat, corect era dacă doamna ministru avea o discuție cu acest cadru didactic, după terminarea orei și nu în fața elevilor”, susțin sindicaliștii, care o acuză pe Monica Anisie că a creat impresia unui „spectacol” prezentat jurnaliștilor.

Sursa foto: Facebook

Cele mai citite articole