Un fost polițist din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru instigare publică

de WTA.ro

WhatsApp Image 2020-03-24 at 00.05.20

Un fost polițist din Buzău s-a ales cu dosar penal pentru că nu a ținut cont de restricțiile privind mesajele lansate în spațiul public. Polițiștii s-au autosesizat și au demarat verificări la scurt timp după ce fostul lor coleg a scris pe o rețea de socializare că ”vor fi atacate instituții, magazine, farmacii”.

Autorul mesajului alarmist accentua gravitatea situației generate de virusul Covid-19, făcând afirmații categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităților, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetățenilor.

”Le spun foștilor colegi ieșiți la pensie în ultimii cinci ani că trebuie să-și pregătească uniforma. (…) Populația este momentan confuză, dar va răbufni ca la răscoală, vor fi atacate instituții, magazine, farmacii”, a scris fostul polițist.

Cele mai citite articole

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat și depistat, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie.

Acesta este un fost polițist, pensionat în urmă cu aproximativ 4 ani, însă în urma declanșării anchetei și-a închis contul de Facebook.

„Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informațiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmații, erau supoziții ale sale, prezentate sub forma unei certe realități”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa