Un număr de 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Vaslui

de WTA.ro

Un număr de 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Vaslui

Cuprins
Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, 13.04.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:
– Numărul de persoane aflate în izolare la domiciliu: 1301;
– Numărul persoanelor ieșite din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore: 270;
-Numărul de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore: 0;
Un număr de 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Vaslui– Numărul de persoane aflate în carantină: 666 ( 225 de persoane în carantină la domiciliu, 441 de persoane în carantină instituționalizată);
– Persoane carantinate în ultimele 24 de ore: 64 (6 persoane în carantină instituționalizată, 58 de persoane în carantină la domiciliu);
– Persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore: 15;
– Cazuri confirmate cu noul coronavirus: 47.
Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vaslui au desfășurat activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență, astfel:
Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.
De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.
În ultimele 24 de ore, 245 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.190 de persoane și peste 269 locaţii de izolare/carantinare.
Au fost aplicate un număr de 354 de sancțiuni contravenționale în valoare de 738.050 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în decursul zilelor de 11 – 12 aprilie 2020 a executat 74 de misiuni, a folosit 196 efective, s-au constatat 41 de contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr . 3/ 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 81.000 lei.
Reamintim cetățenilor să apeleze pentru recomandări 0.800.800.358 – LINIA TELVERDE, la care pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 şi 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii legate de COVID -19 să apeleze linia TELVERDE.
De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.
Puteți apela numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui 0725 218 672 – număr la care cetățenii din județul Vaslui pot primi informații legate de COVID – 19.
În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!
Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Un număr de 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Vaslui apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.


Un număr de 47 de pacienți confirmați cu COVID-19 în județul Vaslui was first posted on aprilie 13, 2020 at 2:25 pm.
©2020 "JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online". Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at preot.munteanu@gmail.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa