Un prahovean s-a trezit cu amendă acasă pentru că ar fi înjurat o vânzătoare de la benzinărie: ”Eu nici nu eram acolo!”

de WTA.ro

Un prahovean s-a trezit cu amendă acasă pentru că ar fi înjurat o vânzătoare de la benzinărie: ”Eu nici nu eram acolo!”

Un bărbat din Prahova acuză că a fost amendat în mod abuziv de poliție pentru că ar fi înjurat o angajată a unei benzinării din orașul Urlați. Tânărul spune că poate dovedi cu martori, dar și cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere că nu a fost în stația PECO în ziua în care poliția susține că a fost săvârșită fapta. Mai mult, inclusiv angajata benzinăriei din Urlați i-ar fi spus agentului care a dat amenda că a făcut o confuzie și că sancțiunea a fost aplicată pe nedrept.

”Mi-au dat amendă degeaba. Eu nici nu eram acolo” spune F.C.V, tânărul sancționat de către Poliția Urlați.

Acesta a declarat pentru ziarulincomod.ro că s-a trezit cu procesul verbal întocmit de agentul de poliție acasă. Documentul i-a fost adus la dimiciliu de către factorul poștal. Așa a aflat că în data de 31 marte, orele 17.20, a avut un conflict verbal cu una dintre angajatele stației PECO, situată pe strada 1 Mai, în Urlați.

Pe procesul verbal este notat ca motiv al sancțiunii că F.C.V: ”A adresat cuvinte jignitoare și vulgare la adresa angajatei stației PECO RBC din orașul Urlați”. Conform documentului citat, procesul verbal a fost întocmit de către agentul de poliție la cinci zile de la săvârșirea presupusei fapte, adică în data de 5 aprilie 2020. Pe același document este menționat de către agentul de poliție că nu era de față atunci când s-a întocmit procesul verbal nici un martor asistent, dar nici făptașul care nu a putut aduce obiecțiuni.

”Eu știu că la stația PECO a fost un conflict între una dintre fetele de acolo și niște veri de-ai mei, dar eu nu am fost prezent. Au chemat poliția acolo și mi-a dat amendă pe numele meu. Doamna de la benzinărie a fost cu mine la Poliție și le-a explicat că au fost o greșeală, că le-a dat incorect numele meu. Cei de la benzinărie aveau datele mele pentru că eu am la ei un card de fidelitate. Dar degeaba le-am spus că este o greșeală, ne-a amenințat că, dacă nu încetăm cu balamucul ăsta, ne dă amendă de 20 de milioane de lei (lei vechi n.r.)”, spune F.C.V.
Acesta a precizat că în ziua în care a avut loc conflictul nu a plecat de la domiciliu.

Cele mai citite articole

”Eu eram în curte și am dovada pe camere”, a mai spus bărbatul.

F.C.V spune că atunci când a mers la postul de poliție să ceară explicații pentru situația în care se află, a fost anunțat că poate contesta amenda în instanță la Judecătoria Ploiești.

Valoarea amenzii primită de F.C.V este în valoare de 500 de lei, dar, dacă va plăti în termen de 15 zile, poate achita 100 de lei.

Poliția Prahova a precizat, prin Biroul de Presă, că în astfel de cazuri singura instituție abilitată să stabilească dacă amenda a fost dată conform legii sau greșit este instanța de judecată. Odată un proces verbal întocmit, acesta nu mai poate fi anulat de către poliție, ci doar de un judecător.

Bărbatul sancționat a prcizat că cel mai probabil va plăti amenda, deși este nevinovat.

”Dacă aș depune contestație în instanță, cu siguranță m-ar costa mai mult de o sută de lei, așa că prefer să plătesc, deși eu nu am nicio vină”, a declarat F.C.V. pentru ziarulincomod.ro.

Post-ul Un prahovean s-a trezit cu amendă acasă pentru că ar fi înjurat o vânzătoare de la benzinărie: ”Eu nici nu eram acolo!” apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa